10 неща, които научихме от „Пепеляшка“

Какви са житейските уроци от приказката за любимата принцеса

0 коментара Сподели:

Приказката за Пепеляшка е по-актуална от всякога покрай новата версия на филма Cinderella, която излезе наскоро по Amazon Prime Video със звезден актьорски състав, сред които номинираната за Грами певица/автор на песни Камила Кабейо, Идина Мензел, Мини Драйвър, Николас Голицин, Били Портър и Пиърс Броснан.

Специално участие във филма взема и козметичния бранд за грижа за косата John Frieda, чиито продукти са използвани зад кулисите на продукцията. Главната роля този път е отредена за стилизиращото балсам-олио Frizz Ease Dream Curls, което осигурява еластичност, като събира косъмните влакна за по-добре оформена прическа. Резултатът е меки, дефинирани и еластични къдрици, с които даже нямаш нужда от корона, за да се покажеш пред света в пълния си блясък . Продуктите от серията Frizz Ease Dream Curls са обогатени с масло от шипка, познато от векове с хидратиращите си свойства. Освен това обаче, маслото помага за това къдриците да бъдат дефинирани и с блясък, без да ги утежнява. Технология CurlBounce™ пък прави къдриците по-еластични, меки и сияйни, а продуктите не включват парабени и сулфати във формулата си.

Пепеляшка не е просто приказка за малки момиченца – от тази вечна история можеш да почерпиш доза вдъхновение как да промениш своя собствен имидж, а защо не и живот.

Ето кои са най-важните уроци, които научихме от „Пепеляшка“:

Във всяка от нас живее една принцеса

Даже да се чувстваш смачкана от съдбата като героинята в началото на филма, знай, че е въпрос на време да срещнеш своя принц и рязко да разкриеш истинската си същност. Излъчването на принцеса идва отвътре. Е, малко грижа за косата никога не е излишна, разбира се.

Бъди жената, която искаш да бъдеш

Ако амбициите ти се простират до небето, не подрязвай сама крилете си. Ти най-добре знаеш какъв е потенциалът, който притежаваш. Бъди най-силната версия на себе си! Не се лишавай от нищо, което може да ти помогне в това изключително специално извисяване.

Вярвай в себе си

Ако вярваш как си способна да постигнеш нещо, това не е достатъчна гаранция, че то ще се случи. Но ако се съмняваш – гарантирано няма шанс. Как да ти се доверят другите, ако сама не си уверена в себе си. Ти трябва да си бъдеш най-голямата фенка – сега и завинаги!

Не позволявай думите да те наранят

Старите хора са го казали – по-добре в устата, отколкото в краката. Когато нещата ти вървят, винаги ще има хейтъри. Колкото по-голям е успехът ти, толкова повече ще лаят кучетата. Не им обръщай внимание.

Вместо това продължавай напред и нагоре.

Това ще им затвори устите – веднъж завинаги. Или пък ще си толкова високо, че вече няма да ги чуваш.

Не се отказвай от мечтите си

В този живот всеки има една-единствена схема и тя е неговата голяма и съкровена мечта. Никой не може да я разбере, малко хора успяват да се запалят по нея, повечето ти казват, че си луда. Единственият начин обаче тази мечта да се превърне в реалност е постоянството. Е, талантът и късметът също помагат, но най-важно е постоянството.

Когато не се справяш сам, не се притеснявай да потърсиш помощ от добрата вълшебница

Всички сме силни в едни неща, не толкова добри в други. Вместо да се опитваш да си човек тип оркестър, научи се навреме, че не е срамно да поискаш помощ. Винаги обаче го прави от добри хора без задна мисъл и подли намерения. Като Добрата орисница.

Старай се да си възпитана

Никога не знаем през какво преминават останалите или какви трудности изпитват, но винаги можем да бъдем мили. Просто трябва да спрем за секунда и наистина да чуем и видим околните. Дори най-малкият мил жест от непознат може да означава много за някого.

Бъди смела и не се страхувай да рискуваш

Има два вида принцеси: едните чакат някой да ги спаси в замъка, другите вземат нещата в свои ръце. Няма време за губене! Кога, ако не сега? Кой, ако не ти? Вместо да седиш и да се надяваш – действай. Никога не го забравяй дори за секунда – съдбата обича смелите.

Не се предавай пред никоя спънка

Даже в приказките нищо не става лесно. Ако животът ти поднесе биеща камбана и каляска, която след няколко удара се превръща в тиква, постарай се да си хвърлиш пантофката пред очите на принца. Така де, разбираш какво се опитваме да ти кажем..

Най-важното – никога не се предавай!

Всичко е възможно на този свят – къде-къде по-невероятни неща са се случвали.

Всичко винаги завършва добре

Неслучайно приказките винаги имат хепиенд, това е вдъхновено от живия живот. Колкото по-рано го осъзнаеш и повярваш, толкова по-добре за теб: хубавите неща се случват на хората с позитивно отношение към света. Нека усмивката ти бъде твоята суперсила. Колкото и да се усмихваш, винаги може повече. Това е гаранцията всичко да свърши добре.

Виж и как да се преборим с есенната депресия.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *