Неделна киновечер: смешни хоръри за страшни вечери

Страшно смешни филми, от които (сигурно) няма да сънуваш кошмари

0 коментара Сподели:

За някои от нас времето на филмите на ужасите е наистина ужасяващо. Приятелите ни влачат към киното за най-новия слашър, а ние треперим, преди да почнат трейлърите. Параноясваме и ни държи с дни, дори да сме го гледали у дома, сгушени с плюшени мечета. А предвид обстоятелствата повечето от нас и дума не искат да чуват за реалистични апокалиптични сценарии, особено ако включват зарази или тирания. Предпочитаме да треперим от смях, не от страх. Тук има средно положение, при което може да се съберем с приятели и да уважим тона на Вси светии с костюми, пуканки и кървища… и много, много смях.

Ето селекция филми, които са страшни, ама и страшно смешни:

Freaky

Помниш ли „Горещо маце“? Е, този филм е подобен, обаче вместо древни обеци тук имаме ритуален кинжал, с който сериен убиец наръгва главната героиня. Отново е комедия, на която ще се пръснеш от смях, но с повече убийства.

What We Do In The Shadows

Ако някога си се чудил какво правят вампирите в ежедневието си (или по-скоро еженощието си), този филм ти носи отговори. Тайка Уайтити ни предостави този култов филм още през 2014 година. What We Do In The Shadows е толкова забавен, че има и сериал, направен след това, а третият сезон тъкмо излезе.

Beetlejuice

Това е класическата хорър комедия. Beetlejuice има всичко, което би могъл да искаш от филм на Тим Бъртън – къща, обладана от духове, Уинона Райдър и една тумба градски снобари. Ефектите може да ти се сторят ретро, но сюжетът предлага свеж подход към идеята на задгробния живот.

Shaun of the Dead

Британските комедии са на почит и тази си е направо култова. Саймън Пег отново влиза в ролята на главен герой, този път най-обикновен човечец, който просто трябва да оцелее в зомби апокалипсиса.

The Babysitter

Подрастващите момчета често си падат по готини какички и Коул не е изключение. Само че тази какичка се оказва част от някакъв култ, който иска да го принесе в жертва. Длъжни сме да отбележим и участието на Андрю Бачелър АКА King Bach от едно време на Vine. Клипчетата му бяха скандални, а комичното му майсторство държи нивото във всеки филм.

John Dies At the End

Комбинацията от тъмно фентъзи, научна фантастика и хорър комедия се равнява на едни вълнуващи 100 минути. Препоръчваме филма, ако си фен на който и да е от изброените горе жанрове. Има вълнение, напрежение и много въпроси, на които ще търсиш отговор.

Tragedy Girls

Ако мразиш True Crime влогърите, това е филмът за теб. Но дори да ги обичаш, пак ще ти хареса. Историята касае две момичета, които са готови на всичко за интернет славата, по която копнеят. А и нека бъдем съвсем честни – със сигурност ще припознаеш някой и друг инфлуенсър или подкастър, докато го гледаш.

Прегледай и тези 7 френски филма, които няма да те депресират

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *