7 френски филма, които няма да те депресират

Селекция от френското кино, която ще те развесели

0 коментара Сподели:

Любимите ни френски филми обикновено не се славят с весел сюжет. Всички знаем за универсалните синьо-сиви тонове на всяка сцена и поетичните разговори между персонажите.

Продължителните сцени, в които не се случва нищо, освен да се пушат цигари, са задължителен елемент, който подозираме, че може би е законно изискване. Много хора чуват само прилагателното „френски“ и се отказват на място, защото биха искали да си спестят потискащото чувство, което тези филми им оставят. Е, ние от Go Guide напълно те разбираме. Днешно време има достатъчно неща, които да ни потискат, и не ни трябва помощ.

Но френското кино е много повече от всеизвестните изневери и пушене на цигари.

Тук сме събрали няколко задължителни примера специално за теб!

Le Chef

Жаки е страстен готвач, но нравът му води до уволнение от ресторант след ресторант. С бременна жена и нужда от доход той започва да работи като бояджия. Един ден случайно помага на готвач в заведението, в което е нает, за да подобри менюто. Жаки получава последна възможност да се изяви като майстор готвач, но избухливият му характер може отново да се окаже пречка.

Amelie

Амели е наивна красавица, която вижда романтиката в живота. Намира съкровище от детството и е решена да помогне на хората около нея да намерят щастието, а може би и на себе си. Не пропускай и невероятния саундтрак, с който филмът се слави до ден днешен!

La Daronne

Неповторимата Изабел Юпер влиза в главната роля на „Кръстницата“. Пасианс е преводач, който работи с полицията по разследвания за трафик на наркотици. Един ден внезапно поема към другата страна на закона и се намира в опасна позиция, от която не е сигурна дали ще се измъкне.

Elle s’en va

Бети е шейсетгодишна собственичка на ресторант, която балансира проблеми у дома, в любовта, в работата и в семейния живот. Един ден крахва под напрежението, влиза в колата си и просто кара. По време на пътешествието си намира нови приятели, стари познати и немалко приключения.

Astérix et Obélix – Mission Cléopâtre

Астерикс и Обеликс са любимите герои от детството, с вълшебната галска отвара за сила и приключения срещу римските завоеватели. В тази игрална адаптация едноименното дуо се спукат до Египет, за да се срещнат с Клеопатра.

Babysitter

Франк е помолен от шефа си да гледа детето му, докато той и жена му не са вкъщи. Като верен служител Франк, разбира се, се съгласява. Проблемът обаче е, че Франк има рожден ден същата вечер и приятелите му са твърдо решени да му спретнат откачен купон, за който той няма думата.

Le Grand Bain

Група мъже на средна възраст решават да сформират група в местния си басейн с първия мъжки отбор по синхронно плуване. Съвсем скоро се намират пред състезание и с треньор, който търпи само отличие от новите си спортисти.

Виж и 7 sci-fi класики, които всеки трябва да е гледал

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *