Пътува ти се? Ето 5 държави, в които е възможно

Времето се оправя – започваме да мечтаем за екскурзии

0 коментара Сподели:

В доста държави мерките вече са сериозно разхлабени, което заедно с настъпващата пролет е чудесен повод да си зададем вечния въпрос, дали да не вземем да мръднем нанякъде. Класическите български туристически дестинации настрана, има няколко страни, които в момента представляват уникалната комбинация от намалени рестрикции, туристическа атрактивност и не на последно място – финансова поносимост. Няма какво да се лъжем: всички сме скъсани и броим стотинки повече от всякога.

Ето пет държави, които в момента са на оферта:

Полша

В момента Полша има минимално количество случаи на COVID-19, което рефлектира върху доста спокойните мерки. Страната също така е достатъчно красива, за да има с какво да се забавляваш без нужда от нощен живот. Всички паспорти от Европейски съюз влизат без проблем, разрешени са груповите посещения, а ако имате ваксинация, даже избягвате иначе символичната карантина.

Хърватска

В Хърватска е въведена система за рестрикции на принципа на светофара – с цветове според държавата, като България е зелено, а Великобритания например е червено. Всички страни на Европейския съюз нямат проблеми с влизането в страната, като за целта е необходимо да не проявяваш симптоми на болестта и да нямаш доказан контакт със заболели. Какво да кажем, ако в подобно състояние тръгнеш на екскурзия, трябва сериозно да се замислиш за психическото си здраве.

Беларус

Още през септември Беларус отчетоха най-ниските стойности на заболели с COVID-19 в цяла Европа, а през цялата пандемия президентът Александър Лукашенко спазва един по-различен локдаун, където ограничения почти не съществуват. А ако се чудите какво толкова има в Беларус – там се намира световноизвестната Чернобилска забранена зона, любимо място за посещение на всички инстаграм звезди.

Албания

Една от малкото страни с минимални ограничения и символични мерки, Албания предлага уникална природа на сравнително близко разстояние. Има вечерен час от 22 до 6, но иначе заведенията работят и животът кипи ли кипи. 

Мексико

Най-добре пазената публична тайна в епохата на повсеместни социални мрежи е парти сцената на Мексико, в която всички клубове се пръскат по шевовете, макар и на хартия всъщност да не работят. Просто по партита се спазва системата на берлинските клубове – ползването на камера е строго забранено. Иначе мерките са толкова символични, че даже на влизане в страната няма нужда от негативен ПСР тест. Остава проблемът с пътуването, затова тази идея сме я оставили за последна в списъка, специално за всички ценители на купона с възможности.

Ако ще стоиш вкъщи, можеш да облагородиш пространството си 

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *