Сериали на седмицата: сай-фай мистерия, корава отмъстителка и едно поколение без граници

Кои са интересните сериали със старт тази седмица

0 коментара Сподели:

В безкрайния поток от нови и нови стрийминг заглавия буквално можеш да се загубиш. След като изгледахме всичко на света, три сериала ни направиха особено добро впечатление. Това са THE ONE, в който ДНК тест ти помага да срещнеш половинката си, но на каква цена; SENTINELLE, където мацка – професионален воин, отмъщава наред; и драмедията GENERATION за едно ново поколение без граници.

The One

Представете си, че вече има технология, която намира партньора с перфектните гени, половинката ти, единствения за теб. От теб се иска само да жертваш един косъм за ДНК проба и да се довериш на алгоритмите.

Милиони хора го правят моментално в търсене на истинската любов.

Оказва се обаче, че хората с перфектни гени идват в комплект с човешки недостатъци и мрачно минало. Изключително приятна, но доста тъжна технологична приказка в стилистиката на Black Mirror.

Sentinelle

Гледали сме филми за войници с психически травми от войната, но те обикновено са мъже с пикап и дълга брада. Този сериал обаче показва мацка – професионален солджър с PTSD, по начин, както само французите умеят – екстремно на макс.

При това не коя да е мацка, а Олга Куриленко – такава, каквато не сме я виждали преди –

машина за убиване с най-тъжния поглед на света. След тежка мисия и опити да се адаптира в цивилния свят тя влиза отново в боен режим, когато сестра ѝ е изнасилена от сина на руски олигарх. Гледали сме подобни истории много пъти, но никога толкова крайни като тази. Сериал за хора със здрави нерви.

Generation

Generation, на български Поколение без граници, по забавен, но изключително реален начин предава усещането да си тийнейджър в съвременния свят. Сериалът залага на обрати, солиден каст (Джъстис Смит, Клои Ийст, Диего Джоузеф) и много хумор. Епизодите следват живота на ученици в гимназия, които, изследвайки своята сексуалност, скандализират консервативното общество, в което живеят. По модела на класическата комедия епизодите са с дължина от половин час, а за толкова малко време се случват безкрайно много неща.

Страхотно забавно преживяване – без значение дали си от поколението Z, или много ти се иска да бъдеш.

На фокус са жените 

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *