Родителски методи от едно време, които не са съвсем подходящи днес

Потресаващи истории, които няма как да се случат днес

0 коментара Сподели:

На всички, които повтарят, че някога нещата са били по-добре – нека си припомним как са ни отглеждали нас. Преди време една тема в социалните мрежи предизвика вълна от негодувание – някакъв баща отказа да отвори консерва с боб за 9-годишната си дъщеричка, за да се научи да го прави сама.

Целият интернет закипя от възмущение как това не е начин за възпитание и колко рисковано било да оставиш детето само да борави с опасен предмет в опити да се нахрани.

Аз неминуемо се сетих за всички случки от времето на моето детство и, честно казано, потреперих от спомена. Помолих приятелите ми да разкажат и свои, като най-фрапиращите истории можете да прочетете по-долу. А като се замислиш какво втеляване пада във форумите с БГ мами, направо ми е смешно.

Ето колекция от фрапиращи истински истории с примери за ретро родителство:

„Като бях малка, нашите много държаха да се науча да харесвам алкохола. То не беше „Топни си пръстчето“ в ракията, оближи пяната на бирата… А мен ми беше гнусно. Разказах го във Франция това и ме гледаха, сякаш съм отгледана от вълци.“ М.К.

„Една приятелка има дете и полудява с тия бебешки седалки – счупи ѝ се колата и не можеше да излезе от къщи в Драгалевци, защото такситата нямали зимни гуми и как щяла да си сложи седалката и какво щяло да стане. Аз се сетих как нашите никога не са имали никакъв вид детски седалки в колата – ходихме до морето и близнаците си правеха кеч мания на задната седалка. Също така баща ми кара като олигофрен!“ З. М.

„Лятната ваканция ме оставяха да си играя с боклуци, за да не се занимават с мене.

Щях да си извадя окото с патрондаш от калашник.

Това, дето се слагат патроните. Нямаше патрони вътре, ама много исках да видя какво има. И с някаква отвертка ръчках, докато не го отворих. Познай какво има, бате – огромна пружина. Скочи и ме тресна баш между очите. На косъм да ми извади едното. Обаче така ме изплющя, че станах като панда – две синини – бум. После бая бой ядох по темата.“ И.И.

„В махалата правехме яко бели – спадахме гуми, отваряхме пощенски кутии за фунийки от списание „Жената днес“, взривявахме дезодоранти. Тогава обаче, ако те гепи някой дърт, няма значение роднина, съсед, случаен минувач, всеки ти дърпаше ухото, ако правиш беля. Човек, ушите ми бяха станали като на Бъгс Бъни от опъване!“ Ж.П.

„Баща ми ме ползваше за слуга, момче за всичко. Помагах непрекъснато с някакви ремонти. Бях на седем. Веднъж трябваше да оправя ел инсталация и ми даде най-отговорната задача: ако го удари токът, да го бутна с една сопа. Естествено го удари, сгърчи се и аз го ръчках с дървото да се откачи от фазата. Наскоро се бях сетил за това и го питах с къв акъл. Той обаче не помнеше. Ракията не прощава.“ С.Л.

„Баща ми се занимаваше с някакви далавери.

С някакъв италианец все се виждаха по нощите. Дъртия само ме мъкнеше с него по разни дискотеки.

Бях си намерил една поза да спя по сепаретата. Веднъж се събуждам да видя дали ще си ходим, и опа… Една лелка по жартиери на масата, а баща ми танцува до нея. Направих се, че спя, естествено. После децата пред блока не ми вярваха.“ Т.П.

„В селото на баба ми имаше една къща с три деца, дето ги връзваха, да са далече един от друг. Също всичките им мебели бяха заковани за земята, че правели бели.“ Т.А.

„Имахме близнаци в класа в началното училище и двамата много обичаха да разказват как ги наказват да стоят на коленца върху сурова царевица или черупки от орехи, и бяха супер изненадани, че никой друг в класа не знае за този възпитателен метод.“ К.Т.

„Баба ми ме накара да коля заек, това брои ли се?

Аз се разревах и тя ми каза, че съм пикла.“

Н.Н.

„С тате бая сме „шофирали“ по пътя до вилата (той е такъв, черен, между селата, ама все пак), като аз управлявам с волана, а той натиска педалите и дядо ми нееднократно ме е качвал на предната седалка в жигулата, ест без колан. Каква детска седалка? Няма такива луксове!“ А.Ц.

„Мен само ми се караха и леко ме биеха, ако съм паднала по-сериозно, защото съм невнимателна и не се пазя. Ама това май е доста common…“ Х.П.

„Лекуваха ме с терлици в ракия и ако не спирах да кашлям – един напръстник вътрешно. Това май вече се брои за насилие над детето ли, де да знам.“ Й.Т.

„Едни деца ме набиха и ми взеха парите и после баща ми ме наби, да се науча. Е, не се научих.“ Л.Т.

Кои филми чакаме с нетърпение през 2021?

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *