Какво да очакваме от Netflix през тази година

Платформата се доближава към MGM през 30-те

0 коментара Сподели:

В златните години на Холивуд – 30-те и 40-те години на миналия век, най-голямото филмово студио MGM представя по близо 50 филма на година. Формулата е ясна – разчитат на тогавашните най-големи звезди Джуди Гарланд, Кларк Гейбъл, Спенсър Трейси. Тогава създателят на компанията Луис Б. Майер заявява, че студиото има „повече звезди, отколкото има на небето“.

Втората световна война и всичко случващо се през десетилетието детронират Холивуд от доминиращата му роля и до днешни дни не е имало толкова дейни студиа.

Netflix през 2021 се доближава неизмеримо.

Как? Ами много е просто. Докато пандемията продължава, стрийминг платформите ще доминират на пазара. Ситуацията им няма прецедент, защото са почти имунизирани срещу негативните ефекти на пандемията.

От платформата обявиха, че през 2021 ще пуснат 70 оригинални нови продукции. Докато традиционните филмови студиа продължават да са несигурни в начините за представяне на нови филми и кината по света са със затворени врати, на Netflix не се налага да променя начина си на работа. Обещанието, че са ни подготвили поне по филм на седмица, надминава дори постижението на MGM, а част от имената, които са привлекли, са

Леонардо ди Каприо, Мерил Стрийп, Крис Еванс, Дуейн Джонсън, Райън Рейнолдс, Гал Гадот, Джейк Джиленхол, Сандра Бълок, Крис Хемсуърт и Дензъл Уошингтън.

Ако имената не са достатъчни да привлекат вниманието ти и търсиш нещо още по-вълнуващо, не бързай да затвориш прозореца на Netflix. Очакваме още режисьорските дебюти на Лин Мануел Миранда и Хали Бери, както и дузина филми на език, различен от английския. Мейнстриймът може и да бъде отместен от по-стойностни заглавия, знаеш ли.

Такова обещание не е давано, нито изпълнявано от студио след Златния век на Холивуд. Засега очакваме поглед над качеството на многобройните продукции и докато кината остават затворени, ще следим изкъсо стрийминг платформите. Докато това стане, конвенционалните студиа нямат шанс срещу Netflix дори след като махнаха Friends.

Тук има една селекция за изминалата година.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *