20 момента през 2020, в които интернет закипя

Кои събития през тази година просто счупиха интернета

0 коментара Сподели:

Getty images, Shutterstock

През 2020 животът се случваше основно онлайн, затова се забеляза рязък скок в меметата, трендовете, вайрълите и прочие избухвации. Темата на сезона е една, ясна и непроменлива през всички месеци, но по обясними причини не сме включили карантина, пандемия и корона точно в тази статия – иначе 20 позиции нямаше да ни стигнат за тази чума на съвремието. Достатъчно е изписано по темата. Тук сме подбрали всички останали не-ковид събития, които накараха социалните мрежи да жужат.

Ето част от моментите през 2020, в които нетът просто гръмна:

Tiger King стана Кралят на мрежата

Сагата за живота на Джо Екзотик с изключително точно подзаглавие Murder, Mayhem and Madness шокира света в първите дни на карантината, но пък събра смазващите 34 милиона зрители… за първите десет дни!

Britney Spears избухна с булшит

И като стана дума за луди хора… 2020 не беше годината на Бритни. Само за няколко месеца тя излъга как тича по-бързо от Юсейн Болт и накара всички да кринджнат от тикток танците ѝ. Поне май-май има шанс след 12-годишна битка в съда да успее да си върне контрола върху милионите.

Брад и Дженифър с лек, небрежен реюниън

Топ двойката на 00-те накара феновете да подскачат от щастие пред екраните, като се събраха отново.

За съжаление само виртуално. Брад Пит си е с моделката Никол Потуралски. Джен – кой знае вече с кого е?

Били Айлиш обра „Грамитата“

По това време прясно навършилата 18 години Били Айлиш влезе в историята като най-младия артист и първата жена, спечелила в една вечер четирите най-важни категории на най-престижните музикални награди в света. Тя използва успеха, за да почне да дава изявления по всякакви теми.

Parasite прибра „Оскарите“

След 20 години култов статус и безброй болни фенове, сред които Куентин Тарантино, корейският кино магьосник Бонг Джуун-хоу най-после получи световно признание. Заедно с три „Оскара“,  единият от които за Най-добър филм – за първи път в историята спечелен от не-англоговорящо заглавие.

Доналд Тръмп уби с белината

Ако Тръмп беше герой в комедиен сериал, финалният му сезон в Белия дом щеше да е пълен хит. За съжаление той е действащ президент на най-силната държава в света, така че шегите носят дъх на тъга. От всички негови бисери през годината най-силният без съмнение беше идеята му да се инжектираме с белина против корона. Мерси, ама… не, мерси!

Илон Мъск занули с име на дете

След като изпрати кола в Космоса и се ожени за Grimes, мислехме, че ексцентричният тек милиардер няма с какво да ни изненада. Tой обаче взе че кръсти сина си като парола за модем. Оказа се, че името X Æ A-12 е ту мъч даже за щата Калифорния, и трябваше да бъде сменено с далеч по-приемливото… X Æ A-Xii.

Трета световна война беше на косъм

Заслужава почетно споменаване параноята, която ни изтрещя всички на 3 януари тази година, когато ракетен удар от американски дрон уби Касем Солеймани край летище Багдад.

От позицията на времето – какво си представяхме за края на света, а то какво се случи…

Black Lives Matter промени света

За съжаление поводите BLM да са най-повтаряните три буквички през годината не са най-приятните, но пък финалната битка в дългогодишната война с расизма все по-успешно се води в социалните мрежи и малко по малко победата наближава.

Елън Пейдж стана Елиът

В тази връзка следващото голямо движение е LGBTQ толерантността и огромна стъпка беше звездата Елън Пейдж публично да се обяви като трансджендър. Навсякъде вече Пейдж фигурира под името Елиът, като отговаря единствено на местоименията той или те.

Finish the Lyrics създаде истинска звезда

Някъде в началото на 2020 ютубърът Кевин Фрешуотър спря по улицата забързана дама с натикан в лицето микрофон и подканваща фраза: Finish the Lyrics! Тя закова такъв кавър на Shallow, че на всички ни паднаха ченетата. Това даде старт за кариерата на Шарлота Аубери.

WAP стана меме

В графа хитове заслужава споменаване вселенският бенгър WAP на Cardi B с Megan Thee Stallion.

С него Карди се превърна в единствената рапърка с Hot 100 Billboard парче в две различни десетилетия.

Също така, ако си мислиш, че Wet-Ass Pussy е брутално име, тракът, който са семплирали за инструментала, носи доста по-непоетичното заглавие Whores in This House.

Хари Стайлс стана корица

Кой да предположи, че именно фронтменът на One Direction ще постигне това, което толкова преди него не успяха – а именно да стане първият мъж на корицата на американския Vogue. При това в обявен за исторически кадър в рокля Gucci.

КОРОНА КЪШ-КЪШ стана химн

Иво Димчев качи провокациите си на следващо ниво със стилово неописуемо парче, напомнящо EDM турбо фолк и текст, от който просто падаш. Някои хора не разбраха шегата, но за тях и съществуването им не искаме даже да мислим. Ние сме му фенове до гроб!

Drake ни срази с дизайн

Рапърът разкри интериора на дома си пред света и показа, че думата „кич“ всъщност не е достатъчно описателна.

Всички чалга певици рязко му завидяха, а Филип Киркоров се напи и си скъса пайетите от яд.

Кание се метна в изборите

За щастие на феновете, целия свят и най-вече на психиатрите флиртът на Кание Уест с американските президентски избори беше кратък, макар и ползотворен за всички ценители на комедията. Очакваме догодина да стане космонавт – все пак това е последната граница!

The Queen's Gambit възроди шаха

Кой можеше да предположи, че един-единствен сериал напълно самосиндикално ще превърне шаха от занимание за дядовци на Народния в най-горещото забавление на всички готини? Също така хора, които гледат в Twich стрийминги с шах, все повече се превръща от нещо сюрреално в напълно нормално прекарване на събота вечер.

Кето хляб и зрелища за народа

Джелатерията Savini уцелиха тънката струна в душата на народа, като пуснаха кето хляб на цена 50 лв. с промоция пет кинта за слайс. За съжаление въпросната струна я докоснаха с базука и буквално взривиха интернета.

Това му трябва на бг нета явно – кето хляб и зрелища!

„Борат 2“ прослави България

Продължението на комедията стана един от най-гледаните стрийминг филми на всички времена, а нашето момиче Мария Бакалова не спря да ни забавлява от екрана с мръсни лафчета и неприлични танци. От Стоичков насам всенародно не сме се гордеели толкова да чуем думата с „П“ в ефир!

Торбичките станаха тренди

Класическата жълто-червена найлонка, която огромен процент от населението спортва като фешън стейтмънт, получи култов статус в първите дни на годината в свой собствен вайръл феномен, обособен с няколко милиона колажа. Терминът за подобен аксесоар вече е „каракачанка“, но модата на тази чанта отмина, така че в никакъв случай не препоръчваме носенето ѝ!

Още едно 20 – ето най-добрите филми за годината

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *