Амстердам за Instagram чревоугодници

Кои са най-вкусните и красиви места в Амстердам?

0 коментара Сподели:

Амстердам е може би един от най-комерсиалните градове в световен мащаб, с противоречива репутация, скъпо излъчване и царуваща, всеизвестна на всички холандска арогантност. Но ние няма да навлизаме в дълбините на теми като икономика, народопсихология и начина, по който този град е брандиран, а направо ще се гмурнем в храната, която може да ни предложи, а именно

онези яки местенца, където можеш да хапнеш добре и да се поснимаш за Insta (естествено).

Ето я нашата малка, но доста богата селекция:

Mama Kelly 
(на откриващата снимка)

Ако има място, което да се нарече instagramable, то това е Mama Kelly! Обсебените от розовия цвят биха се разпищели от кеф, като го видят на живо. Всичко е розово – дори предлагат Еggs Benedict с розова майонеза и Pink Gin & Tonic – две напълно естествени неща за подобна заявка! Всяко едно кътче е създадено с цел, да имаш „перфектната снимка“. Препоръчително е да си направиш резервация предварително, което се случва супер лесно от техния сайт. Намира се буквално до Олимпийския стадион, така че с един куршум, две атракции! Обстановката е малко тежкарска и съвсем естествено изисква адекватно облекло. Цените изненадващо не са стряскащи, така че определено си струва да наминеш, ако имаш път към Амстердам.

The Avocado Show

За любителите на авокадото The Avocado Show трябва да представлява нещо като храм.

Както може би си се досетил, концепцията на това местенце е all things avocado.

Един от специалитетите им е пържено авокадо в стил пържени картофки, което трябва да се опита. Заведението е малко и се чака на опашка, но има организация – в случай че нямаш резервация, си даваш телефонния номер на място и ти изпращат SMS, кога идва твоят ред. Според управителя това не отнема повече от 45 минути, но може би зависи кой ден е и в какъв час си пристигнал. Цените не само са амстердамски, ами направо са си скъпи, но в крайна сметка какво не би направил човек за любимото си авокадо.

Bar Botanique и Benji’s 

Хората, които обичат природа и растения, и феновете на градските джунгли биха изпитали истинско удоволствие да изпият едно кафе сред зеленината, която може да бъде открита в тези две местенца. Докато Bar Botanique си е наистина бар, работещ като брънч заведение през деня, Benji’s е по-скоро брънч-кафене, където можеш и да побачкаш на лаптопа си. На горния етаж по-стълбите даже има обособено място за малки работни екипи. И двете места са доста далече от центъра, имат високи тавани, а обстановката сред растения е изключително предразполагаща и успокояваща. Да кажем, че Bar Botanique е подходяща спирка за по един коктейл (защо не два), а Benji’s – за един подобаващ работен брънч.

PLUK и REE7

Намиращи се буквално на 10 секунди разстояние едно от друго (защото са на една улица), PLUK и REE7 са типичните представители на онези ненатрапчиви, сладурски, хипстърски местенца, където можеш да пийнеш по едно лате и да побъбриш с приятели. Менюто е брънч – яйца, сандвичи и сладкиши. Няма излишности и претенции и е по-скоро за хора, търсещи уют и лежерност в някой дъждовен амстердамски следобед.

Corner Bakery 

Ще бъдем напълно откровени – ако си на диета, Corner Bakery не е твоето място. Тази сладкарница е малка и уютна и е встрани от абсолютния център, което ти позволява да се почерпиш подобаващо на спокойствие. Просто няма как да не прегрешиш с един от техните шейкове, които са пиршество за очите и шок за кръвната ти захар.

Но нали, както се казва: what happens in Amsterdam, stays in Amsterdam.

Отдай се на изкушението с кеф!

Малко Търново: улица в един дубъл 

Страсбург и уроците по бохемство

Гледа ли новото ни видео?! Виж бюти тайните ни за лятото

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *