„Пре/открий София #2“

Фотография на всекидневието или новата фотоизложба

0 коментара Сподели:

Улиците на София никога не са били просто пространства. Те са домове на всекидневието. На моето, на твоето и на всички онези, които прекрачват по тях. В тези „домове“ живеят сума красиви души, които едва ли успяваш да зърнеш, препускайки с целия си списък, изпълнен от спешни задачи за днешния, а после и за утрешния ден. Един човек обаче реши да обърне специално внимание на тази нотка от характера на София, запаметявайки избрани мигове във фотографии. Творецът зад кадър е Константин Радев и още тази седмица ще открие своята изложба в Gifted Sofia, носеща името ПРЕ/ОТКРИЙ СОФИЯ #2.

Фотоизложбата с улични фотографии ще представи столични сюжети, пейзажи и персонажи и най-вече жестовете, емоциите и състоянията на градския човек.

Очакват ни 24 сребърно-желатинови копия, изработени ръчно от филм чрез класическа техника. Процесът по подготовката ще бъде документиран и може да се проследи в социалните мрежи на автора, а страницата на събитието пък ще се показват акценти от подготовката, както и снимки, които ще бъдат представени на изложбата. Към нея ще има и безплатна хартиена публикация в тираж от 100 броя.

Вернисажът ще се състои този четвъртък, 7 юни, от 19:00 часа в галерийното пространство на Gifted Sofia, като до 21 юни вратите на изложбата ще бъдат отворени всеки един от дните.  

Ако трябва да категоризираме в най-общ смисъл, снимките попадат в графа „репортажна фотография“ и предават спонтанни моменти, заснети по улиците на София в периода от 2014 г. до сега. Добрата новина за всеки ценител на това изкуство е, че фотографиите ще могат да бъдат закупени по време на изложбата, а също така избрана част от тях ще бъдат представени и под формата на картички.

„София е град, за който често е трудно да запазиш категорично мнение.“

Това споделя авторът на фотоизложбата „ПРЕ/ОТКРИЙ СОФИЯ #2“ Константин Радев. Той е роден в същия този омаен град в началото на 90-те. Разказва, че често кръстосва софийските улици, снима първо с дни, после с месеци. Спомня си първият собствен фотоапарат, който е получил във втори клас, а що се отнася до увлечението по фотографията, най-голямо вдъхновение получава от лекциите по кино и журналистика.

Още визуална наслада ще получиш от тази необичайна изложба тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *