10 любими неща от 2020: Георги Андинов

"Въртя едни пици и лазани тази година"

0 коментара Сподели:

2020 е към края си и независимо от чувствата, които бълбукаха в нас през последните 12 месеца, е време да теглим чертата и да я поръсим с поне малко блясък. В озъбени времена, дори без да искаме, се обръщаме към любими неща, които честно ни помагат да намерим дефиниция на усещания, да се сложим в контекст или поне да се спасим за кратко от празнотата на дните. По този повод поканихме 10 човека, които се отличиха през последните 12 месеца, като подарък от финална доза вдъхновение за теб, прескъпи ни читателю. Личности, които постигнаха чудеса през тази година и показаха, че не трябва съвсем да я задраскваме от календара на вечността.

Ето с какво хубаво ще запомним 2020 година през призмата на актриси, гримьори, фотографи, музиканти, готвачи, стенд-ъп звезди, Фейсбук знаменитости и един криейтив директор на рекламна агенция.

Георги Андинов е фотографът, пред чийто обектив застават всички онези красавици, които после озаряват страниците на модните списания. Много често, когато разлистваш модни сесии (включително и тези в любимия ти Guide) можеш да видиш името му редом до това на Алина Манова – гримьорът, с чиито 10 от 2020 те запознахме малко по-рано този месец. Георги е заобиколен от красотата и ни я показва по най-добрия възможен начин. Повече за работата му можеш да разбереш от Инстаграм профила на фотографа

Песен / Албум

Преди 6 години в едно студио в Лондон ми набиха в главата албума If Two Worlds Kiss на Pink Turns Blue и оттогава този албум не спира да се върти в  плейлистата ми. (Не мисля, че има лоша песен в него.)

Тази година обаче най-слушаната песен е Rituel на She Past Away – доста яка post-punk/dark wave банда от съседна Турция. 

Филм /Сериал

Най-видно тази година сякаш се отрази на киноиндустрията. Мога да кажа сто стари филма, но не мога да се сетя за добър филм/сериал, който да ме е грабнал на максимум през 2020-а, затова ще кажа два документални филма от тази и един сериал от края на миналата година.

A Life on Our Planet на David Attenborough

Kiss The Ground от Joshua и Rebecca Tickell

И за сериал определено The Marvelous Mrs. Maisel (за шок на всички хипстъри). Сезон 3 излезе през декември на 2019-а и се брои, защото всички знаем, че 2020 е половинчата година. Жесток и непретенциозен – доста подходящ за коледните празници и ако някой не го е гледал, силно препоръчвам.

Книга

Аз и моята борба с дислексията… В момента влача 7 в телефона, някои от които съм започнал през 2018-а и чета, докато пътувам предимно. На хартия през голямата почивка на 2020-а започнах и планирам да довърша този декември AVEDON: Something personal и Finding Ultra на Rich Roll.

Човек

Алина Манова – Топ гримьор, приятел и партньор в живота.

 

Храна / Напитка

Въртя едни пици и лазани тази година.

Събитие

Присъединих се към закъсняващите и несериозни хора, като станах шофьор.

Място

У дома. Роден съм готов за тези карантини.

Постижение

Като всички българи и аз си патих с майстори и тази година бавно, но славно успявам да оправям грешките им. Тъй като нашият таван в антрето падна още при нанасянето ни в апартамента… тази година имах време да сложа нов и да го шпакловам. Неволята учи. Ако Мария Силвестър нещо го закъса от към майстори, да звънка 😀

Хоби (свободно време / нещо, за което най-после сте намерили време или сте открили)

Подариха ми камък за пица за рождения ден и цяла година си усъвършенствам пицата в домашни условия. Има какво още да се желае.

Интернет откритие (любим ап / интернет тенденция / YouTube човек или канал)

Открих подкаста на Рич Роу – доста по-як от този на Джо Роган, сори.
Апликацията на Roborock – купихме си смарт прахосмукачка… не знам как сме живели досега.

Тези песни са писани за известни личности.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *