7 песни, написани за известни личности

Кои са хората, неочаквано вдъхновили тези хитове

0 коментара Сподели:

Вдъхновение за песен може да дойде отвсякъде – даже от известните.

Има добре познати хитове, за които даже не можем да предположим, че са писани за истински личности. Когато прочетете историите по-долу обаче, със сигурност ще поклатите глава в съгласие стил „Да, има логика“. Всяка песен тук определено е уникален трибют на съответното селебрити. От някои даже научаваме прекалено лични неща, такива които не искаме да знаем.

Ето кои са любимите ни песни,вдъхновени от известни личности:

„Wonderful Tonight“на Eric Clapton е за Пати Бойд

Моделката слаш фотографка е вдъхновението за една от най-красивите балади на всички времена. Веднъж, докато я чакал изключително дълго да се подготви за парти, Ерик Клептън измислил акордите и текста. Супермоделката не би трябвало да се е впечатлила особено от песен за себе си – все пак вече е имала цели две! „Something“ на Тhe Beatles, докато е жена на Джордж Харисън, и „Layla“, докато най-добрият му приятел (пак Ерик Клептън) тайно точел лиги по нея. По-късно Ерик и Пати се събират официално.

Не е ясно дали Джордж Харисън има песен по темата.

„All Too Well“ на Taylor Swift е за Джейк Джилънхол

Зак Ефрон, Еди Редмейн, Том Хидълстън и още доста звезди минаха през промо офертата на Тейлър Суифт гадже + песен. Джейк Джилънхол трябва да се гордее – неговият трак е най-хубавият, даже почти няма хранилка. Калвин Харис пък сигурно реве и се тръшка – той е единственият без песничка.

„Call Out My Name“ на Тhe Weeknd е за Selena Gomez

Целият албум My Dear Melancholy е мрънкане, рев, сълзи и сополи по адрес на големите любови на твореца Тhe Weeknd.

А именно Selena Gomez и Bella Hadid. „Call Out My Name“ е очевидното парче, посветено на Селена. Така де… пичът почти ѝ даде бъбрека си за трансплантация – има причини да се чувства излъган.

„Just Like a Woman“ на Bob Dylan е за Edie Sedgwick

Актриса, модел, муза на Анди Уорхол – Иди Седжуик е момичето с най-главно М през 60-те, преди да загине при трагични обстоятелства едва на 28. Младият Дилън е един от милионите мъже, попаднали в капана на фаталната мацка.

„Edie (Ciao Baby)“ на Тhe Cult също е посветено на нея.

„I’ll Stick Around“ на Foo Fighters е за Courtney Love

Дейв Гроул написал въпросната (неособено ласкателна) песен година след смъртта на Кърт Кобейн. Травмата от загубата на близък приятел и рокенрол легенда още е била доста прясна. Пък и Дейв изначално не харесвал особено съпругата на фронтмена. През 2014 двамата с Кортни уж се сдобрили при приемането на Nirvana в Rock & Roll Hall of Fame. Да бе, да.

„Perth“ на Bon Iver е за Heath Ledger

Вокалът на Bon Iver, Justin Vernon, бил заедно с най-добрия приятел на Хийт Леджър, когато получили новината за смъртта на актьора. За да е още по-голяма трагедията, въпросното момче не можело да пътува до Ел Ей по легални причини. Оставало му само да реве на рамото на Джъстин, което родило този тъжен хит.

Хийт Леджър е роден в град Пърт, Австралия – оттам идва името на трака.

„F**k You“ на Lily Allen е за Джордж Буш

От всички хора, които заслужават да получат признание със среден пръст високо горе, Лили Алън без съмнение е избрала един от големите световни любимци. Буш в момента може да изглежда като приятен спомен за президент, но в годината на парчето рейтингът му, така да се каже, не е бил в небето.

Самата Лили Алън никога не се е притеснявала да посвещава песента на Г-н W по време на лайфовете си.

Ето и петте сериала, които да не изпускаме през септември.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *