10 любими неща от 2020: Алина Манова

Една от най-популярните феи на макиажа на родна земя

0 коментара Сподели:

2020 е към края си и независимо от чувствата, които бълбукаха в нас през последните 12 месеца, е време да теглим чертата и да я поръсим с поне малко блясък. В озъбени времена, дори без да искаме, се обръщаме към любими неща, които честно ни помагат да намерим дефиниция на усещания, да се сложим в контекст или поне да се спасим за кратко от празнотата на дните. По този повод поканихме 10 човека, които се отличиха през последните 12 месеца, като подарък от финална доза вдъхновение за теб, прескъпи ни читателю. Личности, които постигнаха чудеса през тази година и показаха, че не трябва съвсем да я задраскваме от календара на вечността. 

Ето с какво хубаво ще запомним 2020 година през призмата на актриси, гримьори, фотографи, музиканти, готвачи, стенд-ъп звезди, Фейсбук знаменитости и един криейтив директор на рекламна агенция.

Навън е суха, декемврийска зима, а Али връхлита в редакцията като самата пролет. Точно навреме, с емблематичното ѝ червено червило и дъх на бели цветя. Нежната ѝ аура изпълва пространството като слънце и всички неизбежно се усмихваме. Възхищавам се колко е крехка, а всъщност пред мен стои един от най-добрите професионални гримьори в България.

Алина Манова е една от най-популярните феи на макиажа на родна земя. Може би я познаваш и като част от журито на Грим Masters, YouTube риалити за непрофесионални гримьори. Нейно творчество сияе в модни едиториъли, публикувани в Лондон, Берлин, Ню Йорк и Барселона. Тя е „виновна“ и за красотата по много от кориците и страниците на модни списания като AMICA, HARPER’S BAZAR, 12MAG и други. Често можеш да я откриеш като make up artist и под задължителните модни сесии във всеки брой на любимия Go Guide.

Ето какво сподели пред нас Али за любимите ѝ неща през последните 12 месеца – кофти година за мнозина, но не и за нея…

Песен / Албум

Information – албумът на Eliot Sumner от 2016-а (дъщерята на Sting).

Слушам си го на винил и не мога да повярвам – все едно чувам гласа на Sting от времето му в Police,

обаче с друга енергия в музиката. Много е интересна цялата история около албума и трансформацията на Елиът – с тотално различен имидж до момента, скъсва с него и решава да създава, изглежда и продуцира музика, която усеща. Изолира се в Шотландия за половин година и го прави. Иначе песента, която най- много ме успокоява и зарежда едновременно, е ’S Wonderful на Joao Gilberto. 

Филм /Сериал

Пак ще отговоря и за двете 🙂 Сериал – The Marvelous Mrs. Maisel. Страхотна картинка – цветови дизайнна светлината, сет дизайн, костюми, грим, коса, каст, игра, няма слабо място. Красиво сниман с внимание към всеки детайл.

Леко завиждам на хората, които ще го гледат за пръв път.

А филмът – Where'd You Go, Bernadette.

Книга

Все се канех да прочета „Изворът“ на Айн Ранд заради любовната история, за която са ми казвали.  Прочетох го, обаче всъщност най-много ме впечатли идеята за принципите на твореца, изчезващата безкомпромисност в изкуството. За съжаление подобни хора, пазещи своята абсолютна визия, са еднорози. Другата книга, която беше като Нарния за мен през 2020, е The Art of Colour, която проследява визуално и исторически творческия път на Serge Lutens, Tyen и Peter Philips в Dior.

Човек

Моят Човек. Анди.

Храна / Напитка

Домашната лазаня на Анди.

Събитие

Официално станах леля, ха-ха. После и кръстница на едно красиво и любопитно бебе, моята племенница. Свещеникът беше много свеж, обещах му, че се „отричам от Сатаната“, а на нея тайно й обещах, че чудеса и вълшебства съществуват.

Място

Вкъщи е много хубаво. И също една къща в Гърция с борчета, смокини, маслини и самостоятелен плаж само за нас, догодина пак.

Постижение

Най-накрая станах шофьор и ще помоля всички да си пускат мигачите.

Хоби (свободно време / нещо, за което най-после сте намерили време или сте открили)

Първата карантина ми се отрази креативно и ми даде време и мерак да започна блог на български и английски в сайта ми. Нищо че съм закъсняла с 5-10 години,  имам какво да споделя от опит и нищо в него не е спонсорирано.

Интернет откритие (любим ап / интернет тенденция / YouTube човек или канал)

Харесва ми естетиката и активността в социалното пространство на две дами – Athena Calderone и Violette Fr. Намирам много допирни точки с моето усещане за „красиво“, за дома, за семейството, за антитренд принципа. Не мога да пропусна и работата на Lucia Pica, която е креативният и цветови дизайнер на грим колекциите на Chanel. Вдъхновяващи жени с творческа визия и глас.

Май станаха 20 неща за 2020, но ви благодаря, че ми ги припомнихте.

5 сериала, но не за гледане, а за слушане 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *