10 ползи от витамин C за нашата кожа

Вълшебната съставка на качествената козметика

0 коментара Сподели:

Витамин C е култовата съставка при грижата за кожата. Освен от консумация на портокали и цитрусови плодове може да си я набавим от козметични продукти.

Грижата за кожата е ритуал и наука.

За да намерим правилния начин да я поддържаме, трябва научен подход. Фокусираме се върху конкретния си проблем (бръчки, белези, кожа без тонус…) и започваме своето проучване. Кои съставки ще ни помогнат да постигнем своята цел? В 9 от 10 случая витамин C е една от съставките, които помагат на кожата. Оттук следва да намерим продукти, които съдържат този вълшебен витамин, и да се възползваме от неговото действие. Важно е да отбележим, че Провитамините под формата на прекурсори гарантират постепенно освобождаване, имат обновяващ ефект и осигуряват антиоксидантна защита през целия ден. Подходящи са за всеки тип кожа, дори и най-чувствителната.

Най-важното при избор на продукти за кожата е да сме запознати с нуждите ѝ.

Ако не сме сигурни какъв е нашият тип кожа, особено ако имаме по-изразен проблем, е препоръчително да се консултираме с дерматолог. При навлизане в света на грижата за кожата пристъпваме внимателно и избираме продукти от доверени производители.

Кожата е най-големият ни орган и трябва да се грижим за нея подобаващо. Серията A-Oxitive на Avène използва Провитамин C като една от основните съставки и ни предоставя възможност да се грижим за своята кожа, благодарение хроно-активен ритуал.. Създадени точно за ежедневния оксидативен стрес извън нашия контрол, продуктите ни предлагат уникална комбинация от активни съставки, които са съобразени с нуждите на кожата по всяко време деня.

Богатството на Провитамин C във продуктите за дневна грижа защитава кожата от оксидативния стрес, на който е изложена, и разкрива нейното естествено сияние.

В серията откриваме дневните продукти: Защитен антиоксидантен серум, с формула, която подсилва естествените защитни механизми на кожата и Изглаждащ аква-крем със защитен ефект срещу замърсяванията, и нощна грижа: нощен крем с пилинг ефект и изглаждащ крем за околоочния контур.

С оглед на всичко това сега ти представяме 10 ползи от витамин C за кожата:

1. Ограничава вредното въздействие UV лъчи

Витамин C е  антиоксидант, който намалява щетите от слънчевите лъчи върху нашата кожа. Въпреки това сме длъжни да вметнем, че витамините не са заместител на слънцезащитната грижа!

2. Бори се срещу фините бръчици

Не е случайно, че повечето продукти против стареене са богати на витамин C. Експерти неколкократно доказват, че дори при изразени признаци на стареене на кожа употребата на тази съставка има видим анти-ейдж ефект.

3. Изравнява текстурата

Неравенствата по повърхността на кожата ни са сред най-упоритите проблеми, с които се борим. Тук продуктите с витамин C ни улесняват, като по-бързо изравняват тена и изглаждат кожата.

4. Изравнява тена

Хиперпигментациите на кожата са нещо, което затруднява много от нас. Неравномерният тен на лицето с видими пигментации в някои зони ни кара да се притесняваме, да излезем без грим. Но тук отново ни спасява вълшебният витамин C, защото помага за изравняването на тена на кожата ни към естествения му цвят.

5. Подобрява вида на белезите

Витамин C е съставка с доказано действие срещу белезите и пигментните петна вследствие на акне. С редовна употреба ще забележиш, че кожата ти постепенно се възстановява и белезите не са така видими както преди.

6. Озарява кожата

Употребата на витамин C видимо освежава кожа. С малко постоянство в козметичния си ритуал ще сияеш!

7. Увеличава производството на колаген

Колагенът представлява „лепилото“, което крепи кожните ни клетки. С възрастта естествената продукция на колаген намалява, но тук витамин C ни помага отново, като забързва обновителните процеси на кожата и стимулира естественото производство на колаген.

8. Стимулира производството на еластин

Друг основен протеин, който съставя нашата кожа, е еластинът. От името може би се досещаме, че той е отговорен за еластичността на кожата. Витамин C спомага за поддържане на стегната кожа, с която изглеждаме толкова млади, колкото се чувстваме.

9. Витамин С е мощен антиоксидант

На първо място сред антиоксидантите с ползи за кожата е именно витамин C. Антиоксидантите са суперсила, а витамин C е водноразтворима молекула със силно антиоксидантно действие, която помага за неутрализиране на свободните радикали.

10. Мултиприложение

Не на последно място приемането на витамин C има много форми: храна, хранителни добавки, козметика. Може да добавиш този витамин към своята рутина, без да трябва да изграждаш изцяло нови навици. Като смениш дневния си крем или добавиш още една стъпка със серум, вече си на път към желания резултат.

Виж и 10 неща, които разбираш, когато си на 30

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *