Направи бизнеса си по-зелен

Можеш да намалиш отпечатъка си върху планетата, както и разходите си

0 коментара Сподели:

Ако видяхме едно нещо от 2020, то е, че в момента е много важно да се фокусираме върху онлайн частта на бизнеса си. Това е така не само заради здравето и безопасността на обществото, но и заради трудностите, пред които е изправена икономиката. Същевременно тази промяна генерира множество въглеродни емисии и отпадъци, които се отразяват на околната среда и здравето ни.

Тук се намесват двете дами от Основа – съветника за устойчив бизнес.

Те стартират инициатива за зелена трансформация на онлайн магазините у нас, която ще започне с конкурс.Основателките Симона Стилиянова и Божана Загорчева са добре познати фигури – за Симона и блога й Zero Waste Sofia сме ти говорили неведнъж, а Божана е специалист по оптимизация на процеси, активист в сферата на устойчивото развитие и още куп неща.

Кампанията им започва с конкурс, а победителят ще може да се възползва от

серия от безплатни консултации, анализ и разработване на зелена стратегия на стойност 3000 лв.

За да се включиш, трябва само да попълниш форма с кратко представяне на компанията и препятствията, с които се сблъскваш по пътя към по-устойчив бизнес. В едно изречение формулирай мотивацията си за по-зелен бизнес и сподели в социалните мрежи на компанията с #ПоПътяНаУстойчивотоРазвитие и @weareosnova.

Вследствие на нарастващата онлайн търговия до 2030 г. се очаква броят на използваните транспортни средства глобално да нарасне с 36%. Това ще доведе до повишаване на отделяните въглеродни емисии с ⅓ и ще увеличи времето ни за придвижване средно с 11 минути.  Може да не ти се струва много, но дългосрочните последици от такава промяна могат да са пагубни за околната среда.

Възможността, освен че е вълнуваща, може да ти помогне много в бъдеще.

Приканваме те да не се колебаеш, а да помислиш за природата и бизнеса си и да се запишеш за трансформация на този линк.

Тук ти споделяме как да направиш дома си по-еко.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *