7 мъжки мании, на които жените се дразнят

Момчетата запазват детето в себе си, често изразено в безумни обсесии

0 коментара Сподели:

Нека си го признаем – всички мании понякога идват в повече.

А ако половината ти общуване с половинката е безкраен поток от информация за хоби, към което имаш слаб до никакъв интерес – нещата стават страшни. Мъжете имат способността да полудяват по безумни неща. Такива, по които никое уважаващо себе си момиче няма да пропилее парите си и цялото свободно време на света. Фенщината там много често се превръща в обсесия, нерядко на ръба на психическото разстройство. Както за човека, така и за всички около него.

Ето кои са най-дразнещите мъжки мании.

Фентъзи, сай-фай и комикси

Цял живот слушам за разликата между Star Trek и Star Wars, а истината е, че гигантски контраст няма: странни същества се гонят с лазери по някакви планети.

Същото важи за историите с дракони, вещици, джуджета и великани.

Темата за комиксите и филмите по тях направо не искам да я отварям – големи хора да се отъждествяват с истории за летящи супермени, които се борят с анимирани сили на злото… Някак си не ми седи сериозно. Най-вероятно има една причина определени мъже да затъват във фенство към истории с таргет 6-12, но тя се крие някъде в миналото и може да се формулира най-общо като „детска травма“. За щастие все още е социално прието да кажеш „Не гледам комикси“. Но докога ли ще е така?

Гледай Автокино под звездите в Пловдив.

Агресивна музика

Стиловете, които излъчват през колоните чиста енергия, насочена към желание за мачкане наред и унищожение, по презумпция са таргетирани към предимно мъжка аудитория. Без значение дали става дума за екстремна електроника стил изтрещял дръм-ен-бейс или най-крайната версия на дет метъла – винаги си представям крещящи, изкривени мъжки физиономии, които избухват като варвари на нея. Най-досадното при феновете на агресивна музика е, че те приемат тази си страст като религия, а останалите, недокоснати от красотата на целия този шум – за друговерци. Някои даже са толкова отдадени на мисията да сеят просвета за стила, че стават нетърпими.

Да не говорим, че кой иска подобен, интимидиращ с визия изрод, за гадже?

Скучни спортове

Всяка състезателна дисциплина е интересна основно за участниците в нея и шайка болни фенове. Не знам дали сте опитвали да гледате крикет. За нас това е смешна игра, в която хора целят топка с дъска за рязане. За 2,5 милиарда хора по цял свят обаче това е най-великият спорт (втори по брой фенове след футбола и много над волейбол, тенис и баскетбол). Ето така се чувстват момичетата, когато се гледа мач – сякаш хора се вълнуват от крикет и крещят с настървението на прекалила с химията агитка хулигани.

Много ненужни емоции за нещо доста незначително.

Оръжия

Разбирам, че чисто еволюционно погледнато, желанието да убиваш е част от мъжката природа. Навремето е нямало равенство между половете и ловец е било дума само в мъжки род – жените са гледали децата в пещерата и са събирали плодове.

Сега обаче светът се е развил достатъчно, за да нямаме нужда от усъвършенствани копия,

с които да си представяте как изваждате очите на въображаеми врагове. Ако някое момиче изпитва нужда от защита, тя ще носи спрей в дамската чанта – няма да спи с пистолет под възглавницата, в легло с кръстосани калашници на стената и колекция от 200 ножа в секцията на хола. Ние убиваме с усмивка и малко отрова, при това само ако много се налага.

Имидж

Когато с приятелки обсъждаме мъжката суета, се почва една безкрайна тема с истории тип „Имах едно гадже, който…“. Общо взето, в света на момчетата, най-важното качество е да изглеждаш небрежно, сякаш не се стараеш и напъваш много. Тип Wake Up Like This, само че с много важни елементи на имиджа – едните червени кецове са гъзарски за 300 лева, а другите са срамни за 30 и никой не може да направи разлика между двата чифта. Също така старанието за бради и прически понякога минава граница дори за най-търпеливите от нас. Имала съм случаи да закъсняваме за представление само за да може човекът да си подреди онзи палав косъм, който само той вижда. А после жените били кифли!

Видеоигри

Наречете ме с имена на доместицирани животни, но видеоигрите не са достатъчна причина да се откажеш от реалния живот и евентуалния секс. Има хора, които са заменили човешката топлина и общуване с клавиатура и контролер без никакви скрупули и съжаления по темата. Нека не звуча сексистки, но болшинството от закачените към видеоигрите са мъже. Някои държат манията в норми, но пак се налага да висиш отстрани, докато те си бръмчат на пясъчника и се забавляват като малки деца.

Колкото и да се опитвам, не мога да не изпитвам само и единствено съжаление към тези Питър Пановци.

Знам, че игрите са индустрия, по-голяма от киното и музиката, взети заедно, но наречете ме старомодна, предпочитам да се забавлявам с книга в ръка. Също така няма сила на света, която да ме убеди, че убиването на чудовища и газенето на проститутки е добро възпитание за децата ни.

Коли

Има една мъжка мания, която е универсална – без значение на възрастта, държавата, бекграунда и интелекта: колите. Неслучайно TopGear имаше 350 000 зрители по цял свят – най-гледаното предаване в историята на телевизията. Без значение дали са изпилени стари баварци или бронирани джипове, или американски купета, или аутдор комбита, момченцата мечтаят за коли. Това е една от универсалните истини във Вселената. Често полагат за возилото повече грижи, отколкото за гаджето си.

В някои случаи даже повече, отколкото за себе си и собственото си здраве.

И цялото това пънене за нещо, което изпълнява функцията да те вози от точка А до точка Б. Нямам нищо против автомобилите, просто не мога да хабя прекалени емоции във впечатляване по тях. Да не говорим, че това да говориш само за коли ми е малко гнусно, не знам защо.

Ето няколко предложения ако си търсиш какво да гледаш този месец.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *