5 признака на модерните корона бунтари

Карантината роди ново поколение лоши момчета и момичета

0 коментара Сподели:

Ще ги познаете по липсата на страх – тях корона не ги лови, те вече са я изкарали на крак. Пък даже да не са – няма да ги тръшне повече от обикновена настинка. Сигурни са. Вярват искрено в това със същото убеждение, с което са на един талон разстояние от джакпота. Те са железни копелета и корави мацки от най-ново поколение. За тях карантината е лиготия, пандемията – шега, а всички, които ползват дезинфектант са пълни льольовци.

Ето кои са признаците на модерните бг корона бунтари:

Маска на брадичка

Маската се носи тарикатската, като лигавник. Защо изобщо си я слагат на лицето, в такъв случай е въпрос без отговор. Важното е, че брадичката им е добре защитена от микроби. Пък и ако ги спре полиция – ето, имат си маска. Все пак за тях предпазването е някаква формалност – те се пазят от корона с ракия, пушат за допълнително намаляване на риска и хапват много чесън, ей така, защото е яко.

Неспазване на дистанция

Българската социално дистанцирана опашка е като нормална европейска – има-няма метър между хората. У нас влизането в личното пространство се приема за част от традицията по посрещането, заедно с хляб и сол. Обикновено наглеците кръжат отстрани като лешояди, но нашите хора са следващо ниво. Те атакуват фронтално, като истински хиени. Ако пък посмееш да ги спреш, използват вълшебната дума „Само да попитам“.

Гъзарийка в парка

Полицейските ограждения на парковете са пожелателни. Поне за нашите хора.

Те имат майка, държат се като деца, съответно имат право да са в парка по всяко време. Поне в техните глави. Ако видят власти, започват да викат кучешко име напосоки. По-предвидливите неогъзари отдавна вече са се сдобили с камуфлажна каишка. Не че е с шарка на зелени петна – просто им помага да се сливат с тълпата, да се разхождат и на воля да пръскат микроби.

 

Най-важното нещо на света за тези хора е да блеснат над останалите. Няма кафета, пред които да профучиш с новия спойлер или да плеснеш реплика, неразличима от верту на масата. Няма нискотарифни полети до Дубай, за където тръгваш с раница, пълна със сандвичи и резервна батерия за телефона. Единственото травъл приключение, което можеш да си причиниш в момента, е междуградско пътуване. Има КПП-та, ама ти си над тия неща – ще им кажеш, че отиваш да видиш баба си. По време на корона това е най-логичното нещо на света. Пък и те имат баби, ще разберат. Само стискай палци да не забележат джета, дето е закачен за джипа.

Хранилка в социалка

Американците протестират срещу по улиците, българите във Фейсбук. След като ясно и категорично уточниха, че не разрешават на социалната мрежа, както на каквито и да било други образувания, свързани с нея, да ползват личните им данни, разбира се. Засега единствената гарантирана защита от коронавирус е да мрънкаш срещу карантината. И да се заканваш, че ще се вдигнеш на въстание. Това не звучи като сериозна заплаха. Не и от хора, които след 3 следобед не могат да се вдигнат от масата.

Мислиш, че си изперкал заради изолацията? Дали наистина – провери тук.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *