„Блажени са вярващите“ не важи за Kорона

Дали Господ наистина пази пияните и лудите?

0 коментара Сподели:

Статията изразява личното мнение на автора.

Кой да предположи, че ще е толкова трудно да спазваме карантината? Човек би казал, че ако чуеш как навън дебне потенциално смъртоносен вирус, това ще е напълно достатъчна причина, за да се барикадираш вкъщи, като излизаш само в краен случай, напълно обезопасен.

Правилата са прости и не са толкова много – спазвай социална дистанция, носи маска, мий си ръцете и не целувай нещо, което са го плюнчили стотици хора преди теб. Като например общата лъжица в църквата.

Какво толкова не разбрахме? Кои точни граждански права ти потъпкват специалистите, които се опитват да те предпазят от собствената ти глупост? Щом инстинктът ти за самосъхранение не е достатъчно изострен, налага се да се намесят професионалисти.

Новият брой на Go Guide е тук!

Както казва Джери Зайнфелд, институциите са един вид родители за възрастни: ако не слушаш и правиш бели, някой идва и ти го обяснява. Ако не разбираш от дума, те наказват. Така работи светът – ако не си го научил досега, крайно време е за този изключително важен урок. „Ама много време мина вече – трябва да свършва карантината!“ Това е логиката на пациента, който казва „нищо ми няма, айде да си ходя“. Напускаш болницата, като те изпишат, не като ти е писнало да лежиш. Освен ако не си Джейсън Стейтъм и нямаш хора за убиване. Във всички други случаи няма обективна причина да разнасяш зарази и да си търсиш белята по улиците.

Най-смешно е, че в държава, пълна с атеисти, където да ходиш на църква всяка седмица звучи като научна фантастика, хората скочиха да реват, че някой, видиш ли, им пречел на вероизповеданието. Значи на Великден край църквата, като е дошъл моментът да се въртим със свещ в едната ръка и бутилка в другата, не можеш да се разминеш от миряни.

На по-скучните празници посещаемостта е като при българското арт кино – малко хора, но пък много докоснати от случващото се.

Най-любимият ми аспект на карантината са спонтанните изблици на хората с тотални нелогизми – примерно ей така, дай да тропнем едно хоро, хванати за ръце, насред хипермаркета. Защо? „Да подкрепим медиците!“ Как точно? Като им създадете още работа ли? Накрая се стигна до това, че вместо вие да им пляскате на тях, те пляскат на вас: в 21:00 екипът на „Пирогов“ излезе навън да аплодира онези, които си седят вкъщи. Това са истинските супергерои – тези, които си спазват stay home директивата. Ако Батман беше реална личност, даже той щеше да си мютне сигнала и да навакса с последния сезон на Supergirl.

Ако си мислиш, че полудяваш заради изолацията, виж дали имаш някой от тези признаци.

Щом хора със софистициран вкус за култура и сериозен парти афинитет като читателите на Go Guide спазват социална дистанция, значи всеки може. Онези с класическия мироглед (един литър ракия, една салата и един канал за гледане), на тях колко точно им се е променил лайфстайлът, че само реват? Не са ли ходили в казарма, същото е!

И не смейте да намесвате религията във вашата липса на изобретателност. 2020-а е. Празнични литургии на стрийминг – с лопата да ги ринеш. Господ ще прояви разбиране. На вас може да ви е първата карантина, на него – не. Какво мислите, че по време на чумата хората са ходели на църква ли? Ситуацията сега е почти толкова сериозна. Просто благодарете, че имаме всички технологии на съвремието, и спрете да замърсявате нета с глупости. Амин!

Подбрали сме и 5 филма за различните лица на изолацията.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *