За феновете на белината: още 5 напитки с доказано действие

Чудодейните питиета, които вероятно няма да ни направят за смях в интернет

0 коментара Сподели:

Когато новината за новия чудодеен лек против коронавирус започна да се върти из интернет, си помислих, че времето се е върнало назад. Нима беше преди цели две години, когато вече бившият американски президент препоръча на гражданите да си сръбнат малко дезинфектант? А през 2018 хората масово се тровеха с капсули за пералня, недоразбрали плъзналите из фейсбук, туитър и редит мемета.

Миналата година в разгара на лятото пък ме фрапира гледката на майка, която, преди да вземе сладолед на детето си, първо му пръсна дезинфектант на ръцете, а след това – в устата.

Вече е 2022. Не бъдете демоде.

Някои неща обаче явно не се променят. Народът мечтае за забранения плод още от време оно, а неговият образ се мени с всяка следваща мания. Не знам за вас, но на мен ми се струва далеч по-обяснимо да загризеш някоя свещ във формата на кексче например.

Въпрос на вкус.

Ако не си падате по препарати за почистване на повърхности, ето няколко равностойни предложения:

Вода от чешмата в Студентски град

Ексклузивният микс от хлор и миниатюрни отпадъчни частици гарантирано ще остави приятен застоял послевкус в устата ви. Разклатете чашата: виждате ли фината утайка на дъното? Не? Може би това е заради плътния бял цвят, така типичен за това изискано питие. Ако се наслаждавате на водата в Студентски град редовно, навярно вече сте имунизирани против всички болести до живот.

Облак

Класическата българска комбинация от мента и мастика не просто ще убие бактериите в организма ви, а и ще извади от строя самия ви организъм за 5–6 часа на следващия ден. Ударете няколко чаши от чудодейния еликсир за пълно пречистване на стомаха, дълъг спокоен сън през нощта и свеж ментов дъх. Е, сега, не е 70-процентов спирт, но алкохолният градус би трябвало да е достатъчен, за да ви помогне в борбата с вируса.

Сок от кисели краставички

Вадете зарзаватите и вдъхнете апетитния киселичък аромат. Най-зимният снакс за студените вечери, прекарани пред телевизора, несъмнено са киселите краставички. Не се срамувайте. Знаем, че навярно много от вас ги ядат директно от буркана. А какво правите със сока? Надигайте дъно, защото според мъдрите дебри на интернета сокът от кисели краставички помага за мускулни болки, подобрява храносмилането, регулира кръвната захар и облекчава киселините. А, да, и лекува махмурлук. Супер здравословно.

Домашен лек с лукчета

Тук опциите са много. Избери между микс от лукчета, кола и джинджифил или лукчета, орехи и люспи червен лук. Друг вариант е да пийнеш заварка от червена ряпа, пчелен мед… и, разбира се, три лукчета. А какво ще кажеш за отвара с индрише, локум, лукчета, орехи и ябълки? Каквото и да пиеш, задължително добави няколко бонбона в сместа. Явно е важно.

Мента, глог и валериан

Преди всичко обаче е време да се успокоим малко. За да избегнем излишните истерии, се обръщаме към великата триада от хомеопатични транквиланти. Това, разбира се, не важи за тези, които предпочитат ментата в течен вариант (за тази здравословна рецепта скролнете нагоре).

Поемете дъх. Как се чувствате?

При всички случаи след набавяне на продуктите от магазина не е лошо да дезинфекцираме ръцете си. Повтарям: ръцете, а не гърлото. Безотказно работи.

Ако сте скучни и предпочитате обикновени напитки, вижте най-добрите барове в света.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *