3 вида нови виртуални партита

Как карантината премести партитата в социалните мрежи

0 коментара Сподели:

Социалното дистанциране всъщност ни прави още по-общителни онлайн. В момента всеки е пред компютъра си, отегчен до пълно изтрещяване,а поводи да се празнува и отбелязва нещо за щастие не липсват.  И без това висим вкъщи, идеята е поне да извлечем максималната забава от ситуацията. През последните седмици се наложиха няколко основни типа виртуални партита.

Ето нашите най-любими:

ZOOM ПАРТИ

Допреди няколко седмици много от нас не бяха чували за съществуването на това приложение, а сега цели бизнеси и проекти се крепят на комуникацията, която тече през ZOOM. Програмата се наложи като най-лесния начин за масов видеочат – максимумът за видео е 100 участници, но ако това не ти стига, спокойно можеш да ъпгрейднеш с Large Meeting ад-он до 500. Големият плюс на ZOOM партитата е, че могат да участват хора от цял свят. Също така не се набутваш да черпиш, защото всеки сам си приготвя напитките за наздравица. Ако не искаш да те полазят навлеци обаче, трябва добре да си разгледаш настройките. Наскоро физиономията на американски диджей, който видя, че Мишел Обама крашва онлайн партито му, обикаляше като меме – толкова беше добра като реакция.

Освен онлайн партита, можеш да видиш и тези безплатни онайн курсове.

NETFLIX ПАРТИ

Някои сериали и филми са много по-забавни, ако ги гледаш с приятели. Досега масираните NETFLIX гледания бяха мисия невъзможна за организиране с различните графици, работно време и творчески търсения на хората в компанията. Сега обаче всички имаме един и същи дневен режим, така че се събираме с няколко клика и минимални положени усилия. Приложението NETFLIX PARTY се инсталира лесно към браузъра и прави това, което името му описва – събира хора, които ти избереш, да гледате нещо едновременно. При всички филмът или сериалът върви на пълен екран, а ако на някой му се доходи до тоалетната, може да сложи пауза, която важи за цялата компания. Също така можете да превъртате скучните части или да скочите направо на следващия епизод, като от това, че сте сто маймунки на клона, скоростта и качеството на стрийма не се променят. 

Единственият минус е, че в чата не сте с имена, а със символи и понякога се чудиш кой точно какво е казал. Но това също добавя един специфичен съспенс.

 

FACEBOOK WATCH ПАРТИ

Това е подобна концепция на NETFLIX PARTY, само че качена на следващо ниво – събираш приятелите си в отделен чат, където всеки може да предлага и зарежда следващото клипче от FACEBOOK, а колкото по-възторжена дискусия предизвиква видеото, толкова по-добре. За щастие разговорите ви остават затворени единствено в тази малка групичка, а не са достояние на широката общественост. Тоест може да си наричате нещата с истински имена. Опитът показва, че колкото и интелигентно да започне едно FACEBOOK WATCH парти, то за нула време ескалира и накрая положението е обрало си лайката. Така че организирайте и участвайте на собствен риск: не сме сигурни за добрия вкус, но силните емоции са гарантирани!

А за много други онлайн забавления можеш да разгледаш тук.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *