3 изоставени градски места ще се превърнат в шедьоври

За трета поредна година чистим и разкрасяваме изоставени и занемарени пространства

0 коментара Сподели:

Оглеждаш ли се около себе си? Сигурни сме, че първосигналният отговор на повечето хора е „да“.

Но какво правиш, ако се огледаш и видиш, че нещо в средата наоколо не е наред?

Спокойно, този текст не иска да обвинява, а само да обърне погледа ти към една супер яка инициатива, която се случва за трета поредна година и за която спокойно можем да кажем, че е от любимите ни градски.

„Здравей, красив град“ променя градските пространства, като прави две елементарно звучащи на пръв поглед действия – почиства и трансформира. Вече сме ти показвали кои изоставени градски места бяха приведени в чисто нов вид през изминалите години. През 2020 кампанията ще запретне ръкави, за да преобрази три нови локации в истински шедьоври. Чудесен аспект от кампанията, чието случване дължим на Cif, е че всички ние можем да предложим място, където и да е в България, което да бъде трансформирано. Спомняш ли си въпроса, който ти зададохме в началото на текста? Е, сега можеш просто да влезеш на cifcleans.bg и да предложиш място за почистване и трансформация, веднъж след като си се огледал около себе си.

Освен това можеш и да гласуваш за някое от предложените места – това, което събере най-много гласове, ще бъде третото преобразено тази година.

И докато ние се оглеждаме и избираме кое място има най-силна нужда от промяна, от Cif, заедно с безценните умения на Destructive Creations, започват да преобразяват първото място в София. То се намира в любимия Южен парк и ако сега е просто една занемарена площадка, то съвсем скоро, след трансформацията на 12 март, ще се превърне в истинска „Малка градска сцена". Тазгодишните посланици на градския шедьовър в София са Митко Павлов и Skiller.

Кампанията „Здравей, красив град“ не приключва само със столичната локация.

Точно обратното – София е само началото на инициативата, като тази градска трансформация цели да покаже нагледно каузата на Cif и да вдъхнови хората за промяна. Освен в Южния парк професионалистите в градското преобразяване ще се развихрят и в Бургас, затова следи сайта ни и този на инициативата за повече информация.

Миналата година станахме свидетели на четири наистина впечатляващи трансформации, които не просто преобразиха определени места в няколко български града, но и привлякоха вниманието ни към това колко важно е да предприемаме действия към опазване на средата, в която живеем. Точно затова тази кампания ни е любима – промяната винаги трябва да започне първо от нас и това е само повод да подобрим това, което не ни харесва.

Прочети интервюто ни с Венета Нейнска – една жена за вдъхновение.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *