10-те най-добре платени Инстаграм звезди в света през 2019 г.

Те могат спокойно да се издържат само от приходите им от платформата

0 коментара Сподели:

Колко пъти на ден скролваш в Инстаграм? Аз със сигурност много, а аз и ти не сме единствените, които прекарват време в търсене на интересни снимки от живота на знаменитостите. А те печелят от това. И дори платформата да спре да показва броя на лайковете, никой не може да скрие колко последователи имаш. А това е по-ценно, отколкото мислите. Надниквайки в профилите на звездите, надникваме и в техния портфейл, тъй като те монетизират доста добре известността си.

Ето кои са 10-те най-добре платени звезди в Инстаграм и колко изкарват за един пост.

10. Джъстин Бийбър

Със 125 милиона последователи канадският певец Джъстин Бийбър може да си позволи буквално да се издържа от Инстаграм, без да промени скъпия начин на живот, който води със съпругата си. Пет милиона лайка, толкова получава Бийбър при обикновено селфи, а снимките му във фитнеса предизвикват голям фурор с няколко отгоре, най-често 7,8 милиона. Именно заради тази популярност той получава средно по 770 хиляди долара за една публикация в социалната мрежа, на която рекламира бранд.

Виж повече: 8 от най-младите милиардери в света

9. Неймар

Бразилският футболист е истински секссимвол, който знае как да зарадва феновете си. Профилът му е пълен със снимки на плажа, публикации със семейството, продуктово позициониране, на което феновете откликват много положително и му дават по 4,5 милиона лайка. През 2019 г. е обявен от списание „Форбс“ за третия най-добре платен спортист след Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Именно това призвание най-вероятно ще вдигне хонорара му от скромните 722 хиляди долара за пост в Инстаграм.

8. Тейлър Суифт

Инстаграмът на звездата може да бъде описан като твърде розов, но това е в плюс за рекламодателите, тъй като тя има много красив живот, олицетворяващ успешната ѝ кариера.

Цели 125 милиона следят звездата ежедневно – какво пие, с какво се храни, какви дрехи облича, къде е, с кого е. А за да позиционира марка в поста си, тя печели повече от двамата мъже в класацията – 748 хиляди долара.

7. Бионсе 

785 хиляди долара средно печели мегазвездата Бионсе от един рекламен пост. 138 милиона последователи от цял свят ѝ помагат да изкарва тези космически суми. А платформата й е пълна със спиращи дъха снимки, като някои от тях са на последната ѝ колаборация с известен бранд спортни стоки. За нея 6,7 милиона лайка са постижима цел и дори не се затруднява с това да ги привлече, стига да има плът и оскъдна рокля по тялото.

6. Дуейн Джонсън – Скалата

Дуейн вдига огромни щанги във фитнес, Дуейн прегръща дъщеря си, Дуейн яде пица, всичко това е удостоено с по 4 милиона лайка за всяка снимка от общо 169 милиона последователи. Участието му в хитови филми като „Джуманджи“ и „Спасители на плажа“ му дават много възможности да пуска различни кадри от сцени. А това му води цели 20 хиляди коментара под един пост, а всички знаем, че рекламодателите харесват това и плащат по 882 хиляди долара.

Виж повече: 10-те най-важни имена в милениал киното

5. Селена Гомес

Преди две години Селена оглави класацията за най-скъпа публикация в Инстаграм, като се оказа, че е взимала дори и един милион долара за пост. В момента фирмите плащат средно по 886 хиляди долара за реклама в профила ѝ. Покрай нейната драматична връзка с Джъстин Бийбър, тя набра милионна армия от последователи и общият им брой достига 166 милиона. Една от най-харесваните снимки на Селена е как яде спагети, цели 9 милиона са дали сърце за певицата и поста ѝ. Въпреки че напусна социалните мрежи за месеци заради възстановяването ѝ след операция, тя не загуби нито един фен, напротив, събра още повече интерес към профила си. За съжаление тя обяви, че през 2020 г. отново ще си направи социален детокс.

4. Ким Кардашиян

Кланът Кардашиян е едно от най-популярните семейства в света.

А Ким като водеща фигура в живота им не спира да показва на света как се живее, когато печелиш по 910 хиляди долара от рекламен пост в Инстаграм. Славата ѝ започна от нейни интимни видеа, които буквално счупиха мрежата от търсене. Не след дълго тя събра 157 милиона последователи, които радва с публикации всеки ден. През 2019 г. обяви, че престава да пуска голи снимки в платформата, а това може да ѝ коства доста фенове, които са свикнали да виждат нейни снимки със секси облекло.

3. Кристиано Роналдо

Още една футболна звезда се нарежда в класацията, и то с хонорар от средно 975 хиляди долара за пост. Оказва се че футболистът печели повече от социалната мрежа, отколкото от участието в отбора си най-вече заради големия интерес към него в личен и в работен план. Цели 198 милиона са последователите му, които помагат да взима космически хонорари.

2. Ариана Гранде

Тя е слаба, красива, пее уникално и знае как да изкарва пари от това. Ариана Гранде е от този тип инфлуенсъри, който си подбира рекламните постове, позиционира ги до сладки снимки на кучето си, клипове от концерти или просто нещо, което я е вдъхновило днес. И това действа! Инстаграм профилът й е микс от всичко, което един фен би искал да види, и заради това тя може да се похвали с хонорари за един рекламен пост в размер на 996 хиляди долара. Пожелаваме й през 2020 г. да чукне милион, който изкарва следващата дама в класацията.

1. Кайли Дженър 

Да станеш инфлуенсър още в училище – това е съдбата на Кайли, която става популярна заради своето семейство – Кардашиян.

Но няколко години след това започва да си партнира с известни козметични марки, което й носи по 100 хиляди долара на кампания. През 2019 г., когато е само на 22, тя получава рекорден хонорар от 1,2 милиона долара, което я прави една от най-младите милиардери в света.

Избери любимите си барове и ресторанти в София за 2019 година. 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *