Боровец и зимните спортове: 4 съвета за още по-добро прекарване

Какво да знаеш за любимия ски курорт

0 коментара Сподели:

Зимата е тук! И дори да не личи толкова много в града (да, и за нас е странно, че през януари още не сме виждали сняг), то в планината бялата премяна вече е покрила склоновете в красота. Време е да кажем: скиори и бордисти от всички страни – обединявайте се, и беж към курортите. Зимата ни е приготвила много приключения и от нас зависи да се възползваме докрай. 

А ако се чудиш към кое място из родните планини да се отправиш при следващата възможност – защо не отскочиш до Боровец?

Най-старият курорт на Балканите е на един хвърлей от София, а заснежените склонове на планината са любим дом на напреднали, начинаещи и всякакви породи карачи. За да се ориентираш по-лесно в новостите и предложенията на курорта, по-надолу даваме кратък гид как да си улесниш живота преди и по време на пребиваването си в курорта. 

Виж повече: 10-те типа курортисти, с които се сблъскваш по склоновете

Зареди лифт карта предварително онлайн

Едно от най-яките предимства на дигиталния свят е спестяването на време от аналоговото редене и чакане по опашки. Ако пазаруваш дрехи, техника, обувки и дори храна онлайн – защо не „пазаруваш“ и ски пасове? Мобилното приложение My Borovets и сайтът на Боровец ни дават възможността да заредим лифт карта предварително онлайн. Бонус към цялата работа е и 5-процентовата отстъпка от цената, която получаваме при този вид зареждане. 

Кога да си купиш карта

Ако следиш предложенията за карти в курорта, знаеш, че Боровец предлага цели 12 вида. Сред тях: младежка карта за карачи до 22 години и карта 65+, семейна карта с 20% отстъпка и карта за шест непоследователни дни. Тази година обаче Боровец ни изненадва приятно и с два периода през януари, когато всички полудневни и еднодневни карти и билети за всички възрастови групи, вкл. нощно каране, ще бъдат с 20% намаление. Периодите са: 6 до 9 и от 20 до 23 януари 2020 г. Намалението при зареждане на този вид карти онлайн съответно става 25%, което направо не е за изпускане.

А ако се чудиш дали времето ще бъде подходящо в тези периоди или когато и да планираш каране в курорта, през мобилното приложение можеш да се информираш и за актуалната обстановка в курорта, състоянието на съоръженията и дългосрочната прогноза за времето. 

Забавлявай се спокойно

Дори да не си толкова уверен в уменията си на пистата или изобщо да нямаш такива, в Боровец има супер условия да ги затвърдиш или да се научиш (изпробвано е лично!). Освен лифт карта, онлайн през сайта или приложението можеш да резервираш и урок с инструкторите на „Бороспорт“. Ако пък вече имаш уменията, но още не си се сдобил с екипировка, можеш да се възползваш и от наем на такава. 

Първи стъпки в зимните спортове за децата

Боровец е супер място и за най-малките. Детската градина на курорта работи от 8:30 до 17:00 часа и освен два часа ски уроци от инструктори, специализирани в обучението на деца, детската градина осигурява и екипировка, каска и сигнална жилетка, обяд, следобедна закуска, игри и лифт карта за детски парк „Борокидс“. А през това време родителите могат да карат на воля. 

А зимата е за двама…

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *