Първо снимам, после ям

Тестваме „космическата“ камера на Samsung Galaxy S9

0 коментара Сподели:

Иван Коловос

Хубавата храна има нужда от хубава камера, нали така? С тази идея влизаме в кухнята на ресторант „Космос“, за да тестваме food режима на 12-мегапикселовата супер камера с двойна бленда. Там ни посреща любимият ни сладкар и творческият директор Александър Цеков, който с ентусиазъм прие идеята да го следим под лупа. Той е фен, а и собственик и на предния модел на флагмана и за него също беше любопитно да усети разликите, така че сме на правилното място и с правилния човек.

Различното в 12 МР камерата е оптичната стабилизация и променливата бленда на светлопропускливост – точно като човешкото око. Умните сензори ти позволяват да снимаш близки кадри на фокус при слаба или силна светлина, без това да влияе на снимката. Проблем, който често срещаме при снимането на храна. Първите ни тестове са с авторската рецепта на Алекс с име „Природа“.

Направи страхотни снимки при ярка или изключително слаба светлина. Разглеждай снимки и видеа точно както искаш: на голям екран от край до край

В нея той миксира вкусове и цветове, които правят кадъра на 5.8“ Super AMOLED дисплей на телефона неустоим. Споделяме с теб част от съставките, за да те изкушим освен визуално – и твоя гастро нагон. Сабле от лимонена мащерка, бял шоколадов мус с лавандула, целувки от бреза, хайвер мед и сорбе от овче кисело мляко с бъз. Фантазия. Тъй като дисплеят с двойно извита форма покрива цели 84% от телефона, снимката стана нереално реална.

При активирането на Food режима вниманието на всички сензори се концентрира в избрания обект, а останалата част от атмосферата остава в лек блър. Интерфейсът на камерата също е променен и опциите за снимане вече са изписани в горната част, като преминаването от един в друг се случва със слайд през екрана. Освен че изглежда доста по-секси, е супер интуитивно и удобно. След като изкарахме повече от час в кухнята в готвене и снимане, Алекс е вдъхновен за upgrade на модела. Разгорещени и гладни, той решава да ни направи още един десерт, много подходящ за лятото. Панакота с лимонена трева, туршия от краставици с бъз, конфитюр от цели лимони, гел джин и сорбе тоник – или казано с две думи – джин с тоник.

Виж и тук няколко техники, ако искаш храната ти да се хареса в Instagram.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *