9 любими неща от 2019: Рая Пеева

Говорим си с любимите ни градски агенти, за да обобщим последните им 365 дни в музика, филми, книги и разни други

0 коментара Сподели:

Какво изниква в ума ти при мисълта за 2019 година? Любима песен, нов сезон на сериал или първите подкасти, които успя да чуеш? Може би ремонтите в центъра или осъщественото пътешествие, за което мечтаеш от години? Всеки крие своя образ за изминалите 365 дни и в този ред на мисли решихме да ги обобщим за няколко личности, които според нас са белязали отминаващата година. В следващите редове ни разкриват любимите си, най-обикновени за всеки от тях неща, но за нас безкрайно любопитни и отразяващи най-готиното и интересно от годината.

Вихрушка на театралната сцена, но и в живота – Рая Пеева ни е карала да се усмихваме с повод и без повод неведнъж.

Следяхме с интерес както премиерите ѝ на малкия екран, така и на голямата сцена, а освен това споделихме и много фестивални и градски моменти, които направиха живота ни по-цветен. Тук пък открехваме завесата на нещата, които накараха нейната усмивка да блести през изминалите 365 дни. 

Песен

Харесвам  много Róisín Murphy от Moloko  иначе слушам и много техно сетове – на Raresh и други. А сега нямам търпение за дните преди Нова година около 28 – 30, когато на любимо мое място ще има Elegantly Wasted маратон, локацията е секретна, но на който обича тази музика, му е добре известна. 

Филм

Като български сериали ми харесаха "Денят на бащата" със Захари Бахаров и Весела Бабинова, както и "Дяволското гърло" – със сигурност трябва да им се обърне внимание. За филми мога да кажа режисьорския дебют на Яна Титова – "Доза щастие" и "Ага" на Милко Лазаров, който е и българският претендент за "Оскар". Иначе Big little lies – 2-рият сезон буквално ме заби на дивана… Явор също . А последният филм, който гледах и ми хареса, беше Marriage Story.

Книга

Тази година изчетох много книги за домашни любимци – Сизър Милър и още много. Освен тях и "Серотонин" на Уелбек, макар и да е леко мъжка книга, защото е писана от такава гледна точка, точно това я прави особено интересна.

Човек

Чийта, определено, макар и да е куче!

Тя и Явор са моите хора. Той от вече почти 5 години, тя пък ни допълва перфектно.

Събитие

Моите приятели са героите на годината. Успяха да създадат чудесни неща като първия фестивал с внимание върху хранителната култура в България – Don't waste, taste, с който Божана и Елена се занимаваха. Също така мисията "Къщичка" – която разширява и обогатява вътрешния свят на децата и родителите по особено красив и забавен начин. Тепърва ще ги виждаме с различни събития.

Място

Бих казала "у дома". Но освен това и многото прекарани часове в репетиции, прекарахме чудесно време в Лещен по Великден. Също така в Ковачевица и в Мелник, където на по чаша червено вино с Явор ни хрумнаха супер идеи за страничен бизнес, вдъхновен от България и българското.

Придобивка

Приятели и нови усещания. Сещам се и за мисълта, че някои придобиват, други губят – аз загубих доста вещи, но благодаря на хората от "Ялта", които скоро намериха и ми върнаха личната карта и ключовете, хубаво е да си работил в такъв клуб.

Хоби / нова мания

Планковете (смее се) – всяка сутрин денят ми започва така. За 2020 година пък си пожелавам по-интересни неща – всякакви проекти. Очаква ме и нов филм и началото на нов сериал по Nova. Вече успях да гледам първия му епизод и страшно много ми хареса. 

Подкаст

Подкастите са нещо, което оставям за идната 2020.

Виж кои са най-търсените думи в гугъл за 2019-та.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *