10-те на най-търсените думи в Google за 2019-та

Папа Франциск и изборите в ЕС – теми, които вълнуваха българите през 2019 г.

0 коментара Сподели:

Google знае и следи всичко, именно заради това и води статистика какви са били най-търсените теми, за които сме търсили информация на българска земя през 2019 г.

Вижте топ десет на най-търсените думи в Google по категории:

Резултатите от изборите в ЕС са вълнували най-много българите през 2019 г., а на второ място се нарежда заболяването морбили. Може би антиваксърската вълна, която набира сила и популярност в света и у нас, е причината. Няма как да не влезе в класацията „Чернобил“, именно заради минисериала на HBO, който разтърси света. „Африканска чума“ е четвъртата най-търсена дума в България заради бума на болестта по свинете през лятото. 

„Брекзит“ също тормози българите и Google e забелязал това. Много хора у нас са се тревожили какво е легионерска болест заради смъртните случаи на двама британци в Слънчев бряг тази година. На седмо място в класацията се е наредила електронната винетка, разбираемо защо. А на осмо място по търсене се класира Законът за мерките срещу изпирането на пари. 

Без изненада в България все още хората нямат идея що е то инфлуенсър и тази дума е на девето място.

Явно са чули, че изкарват по минимум 1000 лева от снимка, и искат и те да се докоснат до занаята. Електрическата тротинетка също е вълнувала българите през 2019 г. и се класира на 10-о място.

Най-търсените филми от българите са „Доза щастие“, „Аквамен“, „Жокера“, „Отмъстителите: Краят“, „След“, „Имало едно време в Холивуд“, „Гробище за домашни любимци“, „Капитан Марвел“, „Роди се звезда“, „Зелената книга“. 

Виж повече: Колко дози точно е щастието: разказват Валентина Каролева и Ваня Титова

Топ 10 на най-търсени личности води Папа Франциск, следван от Цветан Цветанов. А присъствието на Джени Суши си го обясняваме със скандала с целувката й с Кубрат Пулев. В тази категория попадат вече водещата Александра Сърчаджиева, актьорът Димитър Маринов, Борис Бонев и Силвена Роу. Грета Тунберг е интересувала голяма част от българите и води след себе си търсения за Мария Габриел и Беър Грилс. 

Черният петък измества по търсения случая на изтеклите данни от НАП. Може би защото сме търсили къде са най-апетитните намаления. След тях на трето място се нарежда пожарът в Нотр Дам, местните избори и церемонията за „Оскар“.

Ицо Хазарта, Папи Ханс и Милко Калайджиев са се наредили сред класираните музикални изпълнители за най-голям интерес от българска страна.

Суперзвезди като Били Айлиш и Малума се нареждат по търсения след победителя в едно от риалититата за имитации Стефан Илчев. 

Григор Димитров е най-търсеният спортист в Google може би защото е колоритна личност и не спира да ни вълнува какво прави. В тройката на търсенията попадат боксьорите Кубрат Пулев и Антъни Джошуа. А спортното събитие, което е вълнувало най-много феновете в България, е бил футболният двубой България – Англия.

А какво ще има за хапване и пийване виж тук.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *