Jameson представя: 5 предприемачески филма, които да те мотивират

0 коментара Сподели:

И тъй като Jameson вече няколко века дестилира успеха, наливаме си чашка от него и отправяме поглед към трънливия път на благополучието в киното.

Това са истории за компаниите гиганти, които минават през куп сътресения преди визионерският им поглед да покори света.

THE FOUNDER 

Злодей или далновиден предприемач е Рей Крок, който вижда възможност и успява с няколко маневри да вземе бизнеса на двама братя и да го превърне в най-големия ни познат франчайз. Да, говорим за McDonald’s, а този филм разказва ранната история на една от най-противоречивите компании на нашето време.

Виж повече: Най-гледаните филми в България до този момент

THE SOCIAL NETWORK

Историята проследява създаването на Facebook и е адаптация по книга на Ben Mazrich от 2009 – The Accidental Billionaires. Никой от екипа на социалната мрежа няма участие в работата по филма и макар персонажът на Марк Зукърбърг да изглежда достоверен, само можем да гадаем дали наистина е така.

JOY

Дженифър Лоурънс влиза в ролята на Джой, неофициалната глава на голямо (мързеливо) семейство. Джой е в позицията на човека, който трябва да се грижи за всеобщото оцеляване, но в същото време има една Идея, която не ѝ дава мира и която в крайна сметка решава да преследва до дупка и на всяка цена.  

Виж повече: 8 филма на Брад Пит с рейтинг над 8

PIRATES OF SILICON VALLEY 

Филмът се простира на повече от 25 години, през които паралелно проследява животите на прото предприемачите Стийв Джобс и Бил Гейтс. Най-ранните сцени са от началото на 70-те – в кампуса на Бъркли виждаме Возняк и Джобс, а в Харвард – Бил Гейтс. Времето на гаражните предприемачи отдавна отмина, но пък този филм гарантирано ще те мотивира да мислиш извън балона си.

WOLF OF WALL STREET 

(на отварящата снимка)

От този филм ще научиш много – от това как да продадеш химикалка до това кои са онези неща, заради които бързо можеш да удариш дъното, дори да си направил на пръв път грандиозен пробив. Мартин Скорсезе режисира, а Леонардо Ди Каприо играе – колко повече му трябва на човек.

А ти виж още от най-доброто с Лео ди Каприо

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *