Най-гледаните филми в България до този момент

Кои заглавия разбиха боксофиса през 2019

0 коментара Сподели:

Тази година беше пълна с хитове, които счупиха доста рекорди. В световен план най-успешният филм на всички времена вече не е Avatar, който оглавяваше върха на вечната боксофис класация. Какво е положението в родния топ на филмите обаче?

Ето най-хитовите заглавия за годината дотук, подредени по приходи в лева:

„Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят“: 1 313 581 лв.

Последната част на драконовската трилогия очаквано разцепи мрака и събра малки и големи в салоните.

Виж повече: Най-добрите филми на Лео ди Каприо

„Аладин“: 1 635 781 лв.

Интересен факт: игралната адаптация на анимацията на Disney от 1992 е единственият филм с еднаква позиция в България и по света – номер 6. Иначе филмът на Гай Ричи определено я заслужава.

„Бохемска рапсодия“: 1 648 518 лв.

На почетната пета позиция се класира епиката за живота на Фреди Меркюри, която у нас счупи рекорди по посещаемост и предизвикано зрителско вълнение. Филмът обра и цели четири „Оскара“, включително „Най-добра мъжка роля“ за Реми Малек.

„Аквамен“: 1 696 176 лв.

Критиците посякоха този океански фентъзи филм, но феновете го прегърнаха с две ръце. Може би заради горещите, мокри кадри на Джейсън Момоа и Амбър Хърд. 

„Бързи и яростни: Хобс и Шоу“: 1 856 051 лв.

У нас „Бързи и яростни“ не е просто филм – това е религия. Затова съвсем логично спин-офът със Скалата и Джейсън Стейтъм беше поредната гига успешна серия в поредицата, задминавайки  на локално ниво световни хитове като Captain Marvel, Spider-Man: Far from Home и John Wick: Chapter 3 – Parabellum.

„Отмъстителите: Краят“: 2 510 017 лв.

Във вселенски план Avengers: Endgame подобри толкова много рекорди, че се превърна в нещо като Стефка Костадинова на кино класациите – скочи толкова високо, че скоро няма шанс някой да се доближи до този рекорд. В България обаче епичният финал на Фаза 3 на Marvel остана на втора позиция след…

Виж повече: Петте най-секси героини, които киното е виждало 

„Цар Лъв“: 2 795 121 лв.

Когато класиките говорят, дори хейтърите мълчат. Срещу новия „Цар Лъв“ дори най-големите всемразци няма какво да кажат освен нещо изсмукано от пръсти в стил „Много ми беше предсказуем“. Самият факт, че филм, който всички сме гледали по няколко пъти, успя да ни дръпне за пореден път в салона, е повече от показателен. А качествата на филма тепърва ще се покажат през предстоящите години, защото тепърва има да го гледаме по знайни и незнайни канали в близките 10 години.

Виж кои са едни от най-добрите филми на Том Харди

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *