Ресторант „Багри“ и Георги Бойковски се обединяват

За екстравагантен прочит на българската кухня

0 коментара Сподели:

"Съединението прави силата“ е не само национален девиз, а и изключителната възможност, която Нели и Митко от ресторант „Багри“ виждат, когато срещат кулинарния си свят с този на Георги Бойковски. Малко след този момент тримата решават да обединят под един покрив разбиранията и възгледите си за прогресивна българска кухня със сезонен характер и да дадат чисто ново начало на мястото със сезонна кухня. Добавят в края на името by Boykovski и щипка от авангардния стил на Георги Бойковски. 

Това обединение е едно от най-интересните неща, които са се случвали в ресторантьорския бизнес напоследък, предвид всички ценности, които създателите на "Багри" изповядват през последните  4 години, и екстравагантния прочит на българската кухня, който има екипът на балканския гангстер. Всичко звучи и изглежда обещаващо, а всеки любопитен за храната, която ще се сервира оттук нататък в ресторанта, може да направи резервация за вечерта на 16 ноември, когато ще бъде първата презентация на новото меню. Това съвпада и с рождения ден на „Багри“, които се грижат за храната от семката до чинията и с всяка изминала година стават все по-добри в устойчивия си модел и в това да вземат отговорни към заобикалящия ги свят бизнес решения.  

Обикновени ястия с местни продукти, които изглеждат необикновено!

И през новия сезон продукти с доказан произход от български фермери ще завладяват чиниите, заемащи формата на изящни ястия, които всеки ще иска да снима, за да запечата завинаги в албума с вълнуващи сетивата изживявания. За да обобщим с хаштаг, то най-ве­роятно той би бил #foodporn. Така че, ако случайно не си останал безмълвен от поднесеното, предизвикваме те да го ползваш при всяко свое гостуване тук.

Това, че цялостното усещане за ресторанта и менюто се качват едно стъпало нагоре, обаче не означава, че ще се лишим от любимите тематични брънчове, изследването и дегустации на любими родни продукти, а напротив, те ще бъдат ъпгрейднати с ново коктейлно меню, което както всичко останало тук се основава на концепцията за zerowaste.

Очаква ни един наистина обещаващ нов сезон на ресторанта, обединяващ дързостта на Бойковски, мастър уменията във ферментацията на Митко и умното планиране на Нели за повече събития, с които да повиши информираността не само на хората наоколо, а и на всички в бранша. Нямаме търпение!

И през новия сезон се срещаме с всички багри на прогресивната българска кухня!

А тук ти подсказваме кои са най-добрите филми на годината досега.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *