Най-големите шофьорски неволи

На пътя това се е случвало поне веднъж на всеки

0 коментара Сподели:

Обикновено хората със златни талони са тези, които са шофьори основно на документи, по-рядко в практиката. Често приключенията на пътя не са въпрос на умения, а на проста статистика – колкото повече време си зад волана, толкова по-уязвим си за съответните авто преживявания. Разправиите с колите са толкова големи, че често хората се отказват генерално да шофират.

Ето най-често срещаните проблеми с колата: 

Спукана гума

Неслучайно това е клишето на клишетата във всички филми. За да спукаш гума, не е нужно да паркираш пред грешния двор в Центъра – можеш да уцелиш дупка, парче стъкло, пирон в дъска, връзка бодлива тел, самотно шило или да се е износила като естествен ход на събитията (всички предмети са базирани на реални истории). Веднъж обаче като се пръсне каучукът, пътищата са много – имаш опция да звъниш на приятел, да молиш за помощ случайни шофьори, както и да плачеш / псуваш. Също така и да запретнеш ръкави и да свършиш сам черната работа – ама кой го иска това?

Виж повече: Да убиеш за 60 секунди

Смачкани ламарини

Дори и ти да не се блъснеш в някого, той ще се блъсне в теб. ПТП-тата са солта на шофьорлъка, онези колоритни истории, които разказваш край лагерния огън. Не и когато ти се случват обаче. Никой не иска да си развали партито с описване на щети, нито пък да се чуди какво е мистериозното МПС, оставило удар, наподобяващ бейзболна бухалка върху капака на багажника му (правилният отговор е каруца). 

Кола в сервиза

Често като продължение на ПТП-то на всяка кола понякога ѝ се налага престой в бокса.

Докато трае този магически миг, ти трябва да се върнеш към предишния си начин на живот – а именно градски транспорт, таксита и (ужас) ходене пеша.

На хубавото се свиква лесно, така че понижението от шофьор в редови гражданин, дори за ден-два, е болезнено. А за съжаление стандартът на живот у нас ни държи с по една кола – никой няма излишни, нито пък резервни. 

Сложни трансфери

Дори да притежаваш кола, тя не може да обслужи всичките ти транспортни нужди – например отиване до летището, без да се налага да емигрираш при вида на сметката за паркинг по-късно. Много трудно е да намериш някой готов да те закара със собствената ти кола. Тези жертвоготовни хора обикновено искат нещо в замяна и накрая – по-добре да си вземеш такси, даже да е тип „копърка“.

Обади се на приятел

Понякога просто искаш да се возиш, за да можеш да се отдадеш на по-прекрасни висши занимания като спане, работа, четене или пиене. Отново се стига до проблема със заетите хора, които казват „Можеш да разчиташ на мен – по всяко време, за всичко!“ и после, когато наистина ти се наложи да ползваш този жокер, почват да мънкат като ученик без домашно, изваден на дъската.

Бюрокрация

За да са ти в изправност документите, трябва да имаш толкова много бележки в себе си, че в един момент се превръщаш в ходеща картотека с листове и всевъзможни формуляри. Освен това датите, в които изтича едното, се разминават със сроковете на другото и общо взето, цялото стопанисване на годно за движение МПС преминава в тичане от едното гише до другото и в дебнене да влезеш в срокове. И после като те спре полицай и кажеш „Ей, забравил съм!“, той как да ти повярва човекът? Дори да е истина, глобите са в дебелите три цифри – нормално е всеки да се пробва да мине метър.

Смяна на масло и консумативи

По една кола непрекъснато трябва да се сменя нещо: маслото на 5 – 10 хиляди километра, накладки на 30 – 40, ангренажен ремък на 50… изобщо трябва да си любител механик с диплома от полувисш механо институт профил „Двигатели с вътрешно горене“, за да се оправиш с всички части и темповете им на износване. Повечето хора не могат да се справят дори с индикацията на таблото. Возих се в колата на една приятелка и видях, че свети лампичката за масло. Обърнах ѝ внимание.

За нея това беше „режим Аладин“, защото приличало на едноименната лампа от филма.

Не ме послуша да отиде до сервиз и по-късно имаше само едно желание към духчето – да върне времето назад и да не се налага да сменя двигател.

Научи историята за спуканата гума на една жена

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *