Светът е голям и Black Angus дебне отвсякъде

Популярната разновидност на говеждото вече има все повече фенове у нас

0 коментара Сподели:

Ако поне веднъж си излизал, за да хапнеш навън, а щом ни следиш значи излизаш по-често, то сто процента пред погледа ти се е изпречвало ястие, най-често бургер, с Black Angus. От посредствени (нека използваме този епитет) места за хранене до любими на всички страхотни ресторанти – светът е голям и Black Angus дебне отвсякъде. Но, за да можеш да прецениш дали наистина това, което имаш в чинията си е породистото месо, как да го избереш и приготвиш така, че и вкъщи да се насладиш на вкус като от най-висш ресторант, чети надолу. Имай предвид, че приготвянето на Black Angus не е чак толкова сложно, колкото изглежда, стига да знаеш малко повече за месото и някои прости правила.

Black Angus е мраморно месо, всепризнато като едно от най-качествените в света.

Идва от Шотландия, но е популяризиранo в Америка, защото e перфектнo за така любимите на всички бургери.

Виж повече: Mix and match: месо и подправки

А ако се чудите защо се казва така… ами, кравите са черни. Думата “Angus” пък идва от специална порода, с пълно име абърдийн-ангъс, която през 1800 превзела американския пазар. През 1978 пък е създадена и гаранцията за качество “Certified Angus Beef”. Според нея само месо, покриващо най-висок стандарт, има право да носи името Black Angus. С други думи:

животни, отглеждани сред живописни поляни, без антибиотици и хормони като след това няма употреба на оцветители и консерванти.

Какво означава това за нас, потребителите обаче?  Black Angus може да се опише най-добре с три епитета: вкусно, нежно и сочно. Добавете към това невероятно качество и получавате едно изключително месо за ценители.

Рецептите за страхотен стек се различават в детайлите, но всички готвачи са единодушни:  качественото телешко се яде на medium rare. Това е втора степен на изпичане по скалата на приготвяне на стек: парче месо с дебелина 2 см се държи по 2 минути на тигана от всяка страна за medium rare, 3 минути за medium, 4 за medium well и цели 5 минути за well. Много важно е стекът да се завърти само веднъж, иначе изсъхва. Също така винаги използвайте щипки тип маша, а не нож или вилица, защото иначе металът пробива месото и соковете изтичат. И нека повторим още веднъж: макар и да влиза в разрез с локалната ни кухня, колкото по- medium е качественото месо – толкова по-вкусно е.

В основата на страхотния бургер стои доброто месо, но трябва да се постараете при приготвянето.

Най-важният трик е тиганът да бъде нажежен до пръсване.

Какви са другите тънкости за страхотен бургер, можете да разберете от самия шеф Таньо Шишков в това специално видео:

Ако вече устата ви се е напълнила със слюнка, имате късмет – в момента тече акция с премиум предложенията с лейбъла Black Angus: топ сърлойн стек, три тип стек, ръмпстек, денвър стек от Silverside, барбекю стек и бургер. Седем тук определено е любимото ни число, защото освен тях в чинията ни влиза и апетитният аржентински рибай стек. Повече подробности за цялата тази страхотна селекция от месо, както и за начините на приготвянето им можете да откриете в сайта на Lidl.

Храна на колела: 8 камиончета в София

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *