3 мобилни приложения, които ще ти улеснят живота

Учи език, организирай се и банкирай много по-лесно

0 коментара Сподели:

Мобилните приложения са толкова много, че е лесно да се загубиш (или поне да загубиш памет на телефона си), ако се ровиш безцелно в ап магазина на устройството си. От приложения, които са напълно безполезни (да ни прощават уеб дивелопърите, но кому е нужно приложение, което симулира електрическа самобръсначка без, разбира се, да можеш да го използваш като такова?), до други, които наистина могат да улеснят някои аспекти от всекидневието ти, стига да знаеш кога и как да ги използваш. 

ВИЖ ПОВЕЧЕ: 10 аксесоара, с които да преобразиш стила си през есента

В следващите редове обръщаме внимание именно на втората група – готините апове, които имат висока функционалност, лесни са за работа, спестяват ти време и са полезни, а с две думи – улесняват живота. 

Duolingo

Чуждият език е богатство. А защо да не го учиш от смартфона си? Безплатната платформа Duolingo предоставя над 40 различни езикови курса на 23 езика. Приложението е достъпно за операционни системи iOS, Android и Windows 8 и 10. Duolingo използва под формата на игра дърво на уменията, по което всеки потребител може да напредва със собствено темпо и има речник от нови думи, които могат да бъдат упражнявани. Уроците са направени така, че съчетават и  упражнения за силата на паметта и упражнения за време. Планирането на уроците става чрез тестване на големи обеми от данни над голям брой потребители. Потребителите получават и обратна връзка за грешките и пропуските си, така че да могат да учат език освен безплатно и удобно, но и качествено. Потопи се в света на езиците, докато се забавляваш.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: Полезни приложения на софийска територия

Habitica

Habitica е приложение, което е готино, защото е готино. Да, знаем, че не казахме почти нищо, но стига – кой не обича да „цъка“ игрички и на кого в днешно време не му е нужна малко помощ, за да си организира деня и да си създаде някои полезни навици (отиде ли на тренировка днес?). Най-общо казано – приложението ти помага да си спазваш дневния си график, списък с to-do неща, нови цели и прочее, докато играеш с виртуално създадения си аватар и печелиш точки, ако се справяш с целите, които си си задал. Когато изпълняваш своите задачи и ангажименти, ти преминаваш в по-високи нива, печелиш награди и бонус за своя аватар. Този механизъм работи като мотивация за потребителите. Колкото повече успяваш да изпълниш от заложените си задачи, толкова повече ще се развива героят ти. А като допълнение на всичко това, Habitica не толерира троловете и грубото отношение. Така апликацията ти осигурява комфорта да играеш и същевременно да изпълняваш и “to do” листа си.

Evrotrust

Evrotrust е супер полезно приложение за сериозните неща. Представи си, че вече можеш да правиш всичко, за което досега се е налагало да се редиш на опашки в институции и офиси, електронно. Това със сигурност ще ти спести време, за да прочетеш новата си книгаилида спортуваш. Какво имаме предвид – приложението дава възможност за идентификация от разстояние, която е напълно легитимна, както и личното явяване. Най-просто казано, само няколко минути след сваляне на приложението вече имаш електронна идентификация, електронен подпис, печат, препоръчана поща. Всичко това значи, че можеш да си откриеш сметка в банка, да подпишеш договор, декларация, пълномощно, да сключиш застраховка или да смениш номера си, докато пътуваш в градския транспорт, пиеш кафе в парка или разхождаш кучето. 

Една от услугите, които отнемат буквално време колкото за едно селфи, след сваляне на приложението, е банкирането в ProCredit Bank.

Да, може да ти звучи малко странно в началото – да си откриеш сметка или да изтеглиш кредит, без дори да се явяваш в клон на банката, но днес всичко е възможно. Технологиите се развиват и най-нормалното нещо е да се възползваш от тях, за да улесниш живота си максимално. Все пак времето на всички ни е изключително ценно и предпочитаме да го прекараме с любимите си хора или инвестирайки го в по-важни и приятни неща от чакането на опашка.

Ако е възможно да извършваш редица банкови операции, без значение къде се намираш в момента, защо да не го направиш?

Всичко става само в няколко лесни стъпки: инсталираш приложението и се регистрираш. Създаваш ПИН код, за да остане информацията достъпна само и единствено за теб. Сканираш документа си за самоличност и извършваш лицевото разпознаване (подобно на „селфи“, за да сравни софтуерът дали ти си този, за когото се представяш). Попълваш контактната информация и воала – добре дошъл в 20-те години на XXI век, когато не ти трябва лист и химикалка, за да извършваш операции в банката си. 

 

А ти виж с кои са находките от есенните намаления, с които искаме да се сдобием още сега.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *