Spotted by locals: Томислав Рашков, Янислава Янева и Иван Цуцуманов

Поредното трио градски персонажи.

0 коментара Сподели:

И в този брой те запознаваме с трима от любимите ни градски персонажи. Питаме ги за любимите им градски случки и най-яките места в града. Следвай Белия заек и техните съвети за добре прекарано време.

Томислав РАШКОВ

Част от Сдружение 365

Какви са нещата, които отличават София от другите места?

За мен София е град на контрастите. Малка площ с енергия, върху която съжителстват всякакви хора, които тепърва осъзнават потенциала на възможностите наоколо.

Любими градски спотове?

Закуска с мекиците на баба ми, тур из историческите забележителности на София, обяд с баници на Народен, разходка до Женския пазар през улица „Цар Симеон“, кафе някъде около „Дома на киното“, бира в клуб Sterling на „Екзарх Йосиф“, разходка по „Оборище“, Gifted Urban Culture Hub, вечеря в „Сам дойдох“, „Бар Петък“ и от там накъдето…

Какви са хората, които срещаш из града?

Като гид на Free Sofia Tour и Sofia Alternative Tour срещам хора от всички краища на света. Всеки ден си напомням колко хора пътуват, за да опознаят света, и същевременно колко избират да останат на едно и също място и все пак да позволят на целия свят да пътува около тях.

Къде отиваш, когато искаш да избягаш от градския шум?

Честно казано, си отивам вкъщи – моето спасение от всякакъв шум.

Янислава ЯНЕВА

Strategist & Content Creator

Кои са местата в града, на които можем да те открием?

Там, където има йога, узо, книги и хубава музика и кафе вместо чай… Всъщност ще ме откриете да работя в „+това“, да oбядвам в THE CLOCK bar and food, да експериментирам с вина в Craft, да пия бира в „Халбите“, да ми е неделно в Chucky`s, да коктейлнича в The Cocktail bar и може би да танцувам в TELL ME.

Местата за най-добрите партита в София?

Bar Amok е сравнително ново и доста приятно място, където се случват и ще се случват доста интересни неща. „Петък“ си е „Петък“! В ТELL ME мога да чуя това, което искам да чуя. Switch може да е доста funky. Terminal 1 си е супер.

Най-добрите коктейли в града?

5L speakeasy bar си е истинско предизвикателство.

Никога не знам какво си поръчвам и винаги искам да го повторя.

В Cocktail bar правят любимия ми коктейл с узо. A в „Спутник“ съм пила всичко, което не бих пила другаде.

Опиши София с няколко думи…

София е двуличница. Играе си на „Тука има – тука няма“. Но е красива и умее да съблазнява, затова винаги печели.

Иван ЦУЦУМАНОВ

Стилист

Най-добрите места за кафе в София?

Напоследък често прекарвам ранните сутрини с кафе и смути в Zoya на „Малките пет“, иначе завинаги любимо за мен си остава капучино гранде в Memento на „Витошка“. Кафето в Chucky’s също е феноменално. Харесват ми опциите и във Фабрика Дъга“ и Drekka, но съм там много по-рядко.

А за коктейли?

Тук със сигурност не съм фактор, понеже съм човекът водка-сода-лайм, но нищо, което съм пробвал в Public, Sputnik и 5L, не ме е разочаровало.

Любимите ти ресторанти?

Фен съм на готвенето и предпочитам да приготвям храна вкъщи. Със сигурност знам, че обичам обедното меню на „Слънце и луна“, салатите в Made in Blue, основните в „33 гастронавта“, а за десерт и коктейл мисля, че „Космос“ е съвсем на място.

Опиши ни София с няколко думи?

София е като гадже, което никога не си имал – хем се надяваш на най-доброто, хем все си разочарован от резултата. Но ти харесва като концепция.

Виж кои бяха любимите ни градски лица през септември.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *