Очи в очи с театъра: Владо Карамазов

Къде ще бъде Владроб Смартлууп в Нощта на театрите 2018

0 коментара Сподели:

Диляна Флорентин / илюстрации: Теодор Лозанов

През 2018 почти винаги те канят на театър webи редовно е по-сигурно да си купиш билетите online, но за да усетиш тръпката с всяко сетиво, най-добре запиши в органайзера си, а може и в тефтера, че една събота през ноември ще бъдеш в залата, част от  livelinessи с изключен звук. Само въздишките ти могат да бъдат в moodon. 

 НА 17 НОЕМВРИ ОБЩО В 15 БЪЛГАРСКИ ГРАДА НОЩТА ЩЕ БЪДЕ ТЕАТРАЛНА

Едновременно 11 европейски държави ще бъдат част от чудото Нощ на театрите, а сцената ще се превърне в основна арена за дискусии и ще събере по едно и също време всички, които я обичат.

Посланието на тазгодишното издание на най-мащабната театрална инициатива в България е „Очи в очи с театъра“.

Освен спектакли в театрите и на алтернативни места са организирани множество срещи, дискусии, изложби, концерти, разходки зад кулисите, контакти и нови възможности за сближаване на театъра с неговата публика. Нощ на театрите 2018 е част от Програма „Културен календар“ на Столична община и се осъществява с любезната подкрепа на Министерство на културата на Република България и Съюза на артистите в България. Международен партньор на инициативата е Асоциация „Европейска нощ на театъра“.

А какво ще ни каже най-дигиталният посланик на Нощта на театрите 2018, ще видиш тук:

Ти си: Владимир Карамазов.

Ако животът ти не беше сцена, би бил: дайвинг, мотори, кинология, фотография, пътешествия, интернет…

Най-големият ти гаф по време на представление: забравяне на текст и приближаване до първия ми инсулт, както и другата крайност – смях с Димитър Рачков в една постановка. Смях, който прерасна в лудост пред очите на режисьора Мариус Куркински. Това стана много отдавна, струва ми се – вече в друг живот.

Заглавието на коя постановка описва най-добре живота ти сега?

Дългият път на деня към нощта.

Любимият ти сценичен партньор е: моите приятели.

Какво правиш,ако не се получи магията на сцената, ако не избухне енергията?

Чакам постановката да свърши. Това е едно от най-неприятните неща за един актьор. В такава ситуация нищо не можеш да направиш, правиш ли – по-лошо става.

Колко често ти се случва да си в ситуацията to be or  not to be?

В последните години ежедневно.

Костюма на кой от героите си най-трудно сваляш от себе си?

На никого, с удоволствие си обличам моите дрехи.

Колко често играеш извън сцената?

Доста често, особено пред органите на администрациите в България.

В съвременната култура би променил…

Е, нямам капацитет за това, дори и да говоря. Бих променил дреболии, което и правя, а чрез тези дреболии се надявам да се постигнат големите промени.

Театърът е за: ВСИЧКИ.

Какво ще гледаш в Нощта на театрите 2018?

Скоро ще си направя моя маршрут. Със сигурност ще посетя двете изложби от проекта „Нощни персонажи“ – с фотографии на Диляна Флорентин и илюстрации на Теодор Лозанов. Щe бъда част и от специалния LiveCam– открито студио, което ще се излъчва в онлайн пространството на 17 ноември. Ще си избера и някое интересно представление от десетките, които ще се случат в тази необикновена Нощ и може би ще гледам „Макбет“ на NTLive. Истината е, че има огромен избор. И аз самият се затруднявам. И затова съм помолил моя дигитален асистент Владроб Смартлууп (чат бота ми във Viber) като информационен канал на Нощта да ме държи в течение на най-интересните събития.

За повече информация: тук, тук и тук.

Виж какво ни разказа Силвия Петкова за Нощта на театрите.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *