Когато Чехов каза „сбогом“ на Толстой

Хърватският ум и българският талант се сблъскат на сцената на Театър 199

0 коментара Сподели:

В четвъртък вечер, 15 ноември от 19:30 в Театър 199 ви очаква премиерата на една от най-пътуващите пиеси – „Ясна поляна“, или по-известна като „Чехов каза „сбогом“ на Толстой“. Текста авторът е сътворил през далечната1988 г., но сюжетът никога не избледнява.

Особено когато хърватският остър ум на Миро Гавран и българският талант на актьорите се сблъскат на сцената. 

Пиесата е обиколила европейските столици и е стигнала чак през океана, до Америка. А сега ще ѝ се насладим и ние, и то няколко пъти до края на годината благодарение на режисьора Иван Урумов. Но ако питате с какво постановката е вдъхновила поколения от тридесет години насам, отговорът е ясен – вечният сблъсък между мъжа и жената и гениалните умове.

В кожата на двамата писатели – Лев Николаевич Толстой и Антон Павлович Чехов, и технните съпруги влизат Георги Кадурин, Мариана Миланова, Иван Юруков, София Бобчева. А на сцената ще прелитат искри в сблъсъка на тези гениални персонажи, но същевременно и обикновени личности.

Далеч от истината е, че това е биографична пиеса за Толстой и Чехов. Самият Гавран казва, че персонажите са взети назаем. В тях може да влезе всеки един от нас – публиката.

Една от изненадите ще е, че самият автор ще е на първия ред в театъра.

Постановката му жъне успехи предимно заради таланта на автора да преплете силния хумор и драматургията в завладяващ сюжет, който оставя солена следа в нас за поуките в живота. Конфликтите между умовете от различни поколения са вечни, но пък в спора се ражда истината. Вижте как я предствят едни от най-добрите ни актьори на сцената на Театър 199, а ако не успеете да я гледате на 15 ноеври, следващите дати са 2ри и 18ти декември.

Не пропускайте да гледате и "В очакване на Годо"

Вижте и какво сподели сподели с нас актьорът Дарин Ангелов за "Нощта на театрите"

Какво друго се случва в града? Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *