10 реклами през 2018, които направо ни скриха шапката

За рекламите с любов… или реклами, които да гледаш, когато се чувстваш креативно забил

0 коментара Сподели:

Добрите реклами имат различни формули – едни ти спират дъха заради емоцията, други харесваш само защото са скандални, а в трети дори не намираш смисъл, но си привлечен от естетически приятните неща вътре. В тази класация за 2018 има толкова добри, че ще плачеш, после ще се смееш, може би и ще ахнеш от нетипичните идеи.

Класацията може и да не е нещото, което си очаквал, че даже може и да не разбереш какъв продукт се рекламира в някои от видеата. Но пък кой знае, може да те вдъхновят и ти да направиш нещо подобно.

ЕМОЦИОНАЛНИТЕ

Nujeen | National Geographic

Историята на Nujeen е поне толкова разтърсваща, колкото и последните неща, които видя за войната в Сирия. Клипът те понася по пътя на откриването на истинския смисъл на живота на момиче в инвалидна количка – неща като сладостта на топлия шоколад, бързината на влаковете, дори достъпадо образование, чистата по детски радост и големите мечти.

The Party BusSHISEIDO

Козметичната марка Shiseido е известна с това, че създава едни от най-интригуващите  и изненадващи реклами, като всяка може да отведе ума ти в неочаквана посока. Тази година показва историята на млада девойка разкъсана между два избора за партньор. Вечерта е млада за скритите чувства да излязат наяве, но истината не може да чака.

ПРИЛИЧАЩИТЕ НА ТРЕЙЛЪР НА ФИЛМ

Web of Fries | Taco Bell

Всъщност, понеже се намираш в “клета майка България”, едва ли някога си се чудил защо Taco Bell не сервира пържени картофи и най-вероятно още по-малко си очаквал да видиш реклама в стил “трейлър със секси татко Джош Дюамел” да ти обясни точно с какви сосове и колко “конспиративно солени” са картофките там. Но пък ето, то взело, че се получило добре.

Tourism Australia Dundee | Австралия

Сигурно и ти като малък си попадал на историята за Дънди Крокодила и приключенията му в Австралия, докато баща ти му се радва по някоя от кабеларките? Ако и вие се надъхахте да ходите там, внимавайте – носенето на нож не е толкова позволено, колкото рекламата ви показва.

НЕОЧАКВАНИТЕ РЕКЛАМИ

VIVA LA VULVA | Libresse

Миналата година #BloodNormal кампанията на Libresse бе еднаот най-силните подпори в психиката на модерната жена. През 2018 компанията се постара да даде още един начин да покаже гордост при жените, а именно възхвалявайки деликатните дамски части по един много красив и повдигащ дискусии начин.

This Ad Can Change Your Life A.K.A. Pee Ad  | IKEA

Ikea "Pee Ad" може да ти послужи и като тест за бременност. Хартията на рекламата ще промени цвета си, ако урината ти съдържа маркери за голямата новина. И ако отговорът е положителен, IKEA ще ти даде отстъпка за бебешки креватчета. На това му викаме отстъпка.

Alexa Loses Her Voice | Amazon

Безспорно една от най-запомнящите се реклами от Super Bowl тази година. Кой може да устои на Антъни Хопкинс, любимия Westworld и куп други знаменитости, които заместват Алекса, докато възстановява гласа си? Не и ние.

КОЛЕДНИЯТ ИЗБОР

Christmas Feels Like Home | Coca-Cola x Uber Eats

Сигурно знаеш, че да работиш на празник, още повече Коледа, може да бъде много самотно занимание. Ако работиш във Франция, е много възможно да ти се случва често, след като там не е официален празник. Да си изкарваш хляба в България май не е толкова зле всъщност?

ТЕЗИ, КОИТО СА ТОЛКОВА РАЗЛИЧНИ, ЧЕ НЕ УСПЯХМЕ ДА СЛОЖИМ В КАТЕГОРИЯ

Good Odds | Toyota

Автомобилниятгигант са измислили доста недиректен начин да покажат, че са спонсори на Параолимийските игри. Шансът на параолимпиец да спечели златен медал е 1:1 000 000 000 и нулев, ако не си по спорта. А реалната история удря правов сърцето.

iPhone X — Unlock | Apple

Tи сещаш ли се за по-готин начин да обясниш Unlock функцията на iPhone X? Откривайки, че само един поглед стига за отключването на всичко заключено в живота, мацката не си поплюва, а експериментира с предмети наоколо – от шкафчета, през колби и отвари, та чак до скрити съкровища. Ех, ако така ставаше и като си забравиш ключовете за колата.

Виж кои са най-гледаните сериали за 2018.

Виж какво се случи през 2018.

Последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *