8 любими неща от 2018: Нуша Огнянова

Говорим си с любимите ни градски агенти, за да обобщим последните им 365 дни в музика, филми, книги и разни други

0 коментара Сподели:

Радостина Босева

Има неща, които в края на годината някак придават блясък и завършеност на всичко, което ни се е случило. Това са онези есенции от злободневния живот, които обаче са толкова докосващи, че ги мислиш, спомняш, препоръчваш и помниш поне още 12 месеца, ако не и до края на живота си. В този ред на мисли решихме да обобщим последните 365 дни на няколко личности, които според нас са белязали изминалата година. Помолихме ги да говорят за любимите им най-обикновени неща. Все такива, които имат лексиконна популярност, но са някак винаги интересни за питане, а и за знаене…

Последният ни герой, с когото затваряме вратата на 2018-а, е Нушето. Тя е онова цвете, което вирее чудесно в градска среда. И абсолютният цъфтеж на двата бранда, зад които седи със своите партньори, Cactus Lab и Botanic Lab, през изминалата година доказва, че човек просто има нужда от една мечта, в която силно да вярва, за да успее и да бъде щастлив. Ето кои са другитe малки и малко по-големи неща, които допринесоха за това…

ПЕСЕН

Аlways remember us this way – A star was born, Soundtrack

Колкото и да се държа плътно встрани от комерсиалната музикална линия, тази песен се е загнездила дълбоко в съзнанието ми и сутрините, в които съм се будила, тананикайки мелодията ѝ, не са една или две. Откакто и плочата на саундтрака към филма се озова у дома, това парче ще ме преследва и през 2019 година.

ФИЛМ

"Безкрайната градина" – тих, истински и красив, все неща, които са в голям недостиг в средата около нас напоследък. „Първият човек“, защото Деймиън Шазел е талант, който трябва да се държи под око, и Райън Гослиг, защото отново развълнува със силно присъствие.

КНИГА

„Обещавам ти провал“ на Педру Фрейташ, която ме накара да повярвам в невероятното умение да използваш думите като танц на душата. Почти всяка дума в тази книга е ехо, което отеква дълго в съзнанието.

ЧОВЕК

Боян Петров – не само заради силата на духа му, мотивацията да носи позитивна промяна за хората около себе си и възхищението, което нося от деня, в който се запознахме.

Най-вече заради това, което провокира неговото последно изкачване към върха – накара много хора да се надяват, молят, бъдат заедно. А тези моменти в съвременното българско общество са малко.

СЪБИТИЕ

Тази година надмина очакванията ми с над 30 събития, които реализирахме заедно с екипа в малката градска джунгла на Cactus Lab, и всяко едно от тях се надявам да е провокирало поне един човек да преоткрие ролята на растенията за това да има по-добър градски човек. Но събитието, което мога да отбележа като най-важно, е лично, вълнуващо и изпълващо въздуха с любов – малката горска венчавка с любимия ми човек.

МЯСТО

Горската резиденция Бедуин в Стара планина е събрала в себе си любовта към малките неща, държи те в силна връзката с природата и носи в себе си хармонията на Балкана. Едно място, което тази година стана част от душата ми завинаги.

ПРИДОБИВКА

Тази година беше по-скоро време за раздяла с много вещи.

Може би с времето човек има нужда от все по-малко неща.

И все пак не мога да пропусна новия ми син аналогов начин да кръстосвам градските улици – Drag Oldtimer – базов модел велосипед, които те връща в детските години.

ПЪТЕШЕСТВИЕ

Нощите в Лисабон наистина се оказаха вълнуващо приключение, което беше необикновен начин да отпразнувам 30-ия си рожден ден тази година. Очарованието, цветовете, музиката и свободата на този град ме плениха, но истински се вдъхнових от преобразяването на един стар индустриален квартал, който днес е място за новото поколение творци и предприемачи – LX Factory.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *