Един кадър не е достатъчен

Социалната мрежа Vine позволява споделяне на 6-секундни клипове

0 коментара Сподели:

Наскоро Twitter пусна мобилното приложение Vine – нова социална мрежа, в която споделяте видеоклипове до 6 секунди. Засега приложението е достъпно само за iOS устройства в App Store.
С Vine може да споделяте колкото си кадри искате, стига да се съберат във видеоклип, който да не превишава зададения лимит. Видео се снима само с натискане върху дисплея и по същия начин се спира, като по ваше желание може да се записва и бекграунд звук. Когато сте готови се споделя автоматично, само не забравяйте да отметнете и Twitter, за да достигне по-голяма публика. 

Все още Vine не е достъпен за Android.


На пръв поглед изглежда добре, но технологичното ни око забеляза сериозен конфликт на интереси – почти година, след като Facebook закупи Instagram, най-популярното приложение за споделяне на визуални елементи, Twitter забрани въпросните кадри да се виждат в туитовете на потребителите. В отговор на това Facebook блокира виждането на vine-ове в потока с новини.

Ние, като страничен наблюдател, смятаме, че това вреди на технологичния прогрес, но пък няма да е зле разработчиците на Vine да пуснат приложението и за Android. Не искаме чак толкова много…

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *