Война за надмощие в Threads – кои са БГ имената, които искат да завладеят новата социална мрежа

Новата социална мрежа Threads вече е у нас, а защо всички полудяха по нея и кой се опитва да я завладее – разказваме сега

0 коментара Сподели:

Както вече знаеш, само преди дни социалната мрежа на Meta, създадена като конкурент на Twitter – Threads, стана достъпна от Европа, както и в България. В четвъртък късно вечерта в Instagram профила на Threads беше съобщено, че приложението започва експанзия из страните на Стария континент.

Приложението предлага на потребителите възможността да публикуват и споделят текст, изображения и видеоклипове,

както и да взаимодействат с публикации на други потребители чрез отговори, повторни публикации и харесвания. „Нямаме търпение да дадем възможност на все повече хора да се свързват един с друг и да водят разговори“, пишат от социалната мрежа, като уточняват, че от лятото, когато официално стартира в САЩ, приложението е работило за оптимизиране на услугите и днес вече може да се използва в мобилно приложение и на компютър. Подсказваме ти, че когато направи своя дебют в САЩ на 5 юли, приложението надхвърли 30 милиона изтегляния, надминавайки рекорда, поставен от ChatGPT. Това е и най-бързо развиващото се потребителско софтуерно приложение в историята, печелейки над 100 милиона потребители през първите си пет дни, надминавайки рекорда отново поставен преди това от ChatGPT.

Една от основните характеристика на Threads е, че нейните акаунти са тясно интегрирани с тези на Instagram. Когато се регистрира в нова услуга за микроблогинг, потребителят получава същото име като в друга социална мрежа на Meta, свързана с него. В същото време е невъзможно да изтриеш акаунт в Threads, без да изтриеш акаунт в Instagram. Разработчиците на новата социална мрежа казват, че тя скоро ще се интегрира с услуги на трети страни. Очаква се това да даде възможност за споделяне на съдържание и привличане на абонати от други платформи.

Meta събира данни за профила на Threads – за взаимодействието на собственика на акаунта с други абонати, за здравето, местоположението, фитнеса, покупките и други.

На фона на всичко това и като нещо ново, което се появи у нас – Threads веднага предизвика истински фурор, като сред първите създали профил в платформата бяха БНТ, БНР и БТА, което учуди мнозина. Те са и доста активни, което моментално ги изстреля в челните позиции и алгоритъмът ги завъртя с бясна сила.

Други трима герои обаче се борят за пълно надмощие в Threads. Те създадоха профилите си часове след като приложението беше достъпно и определено печелят със статуси, които ни карат да плачем от смях. Боро Първи, Михаил Билалов и Флора Стратиева са тотални хегемони в пространството в момента и не спират да поддържат впечатляваща активност. Следват ги БНТ, чийто профил май отново се управлява от Флора, която пробва различните възможности на мрежата.

Мишо Билалов пък май го играе Джаро, защото се заканва да завладее платформата и непрекъснато държи в напрежение какъв ще е следващият му ход.

От своя страна Боро Първи залага на забавните статуси, като включва и готини снимки. Ще видим как тази война ще продължи, а дотогава – кажи ни какво мислиш за Threads?

Някои го нарекоха фейсбук за млади, Twitter за нормални и инстаграм за грозни. Звучи малко крайно, но потребителите още не могат да категоризират новата платформа. Времето ще покаже дали наблягането на словесно съдържание ще е новото черно в социалните мрежи. Приходите на платформата до момента със сигурност са космически, затова нека видим как ще се развие животът на Threads.

За още от същото – виж Ако не сте разбрали – социалните мрежи умряха!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *