Илон Мъск разреши официално порното в социалната мрежа X, но до кога?

Социалната мрежа X промени правилата си, за да разреши на потребителите си официално да могат да публикуват порноматериали - разказваме още

0 коментара Сподели:

Както знаеш, след като Илон Мъск придоби социалната мрежа X (доскоро Twitter), доста неща в платформата се промениха.

Истинският шок обаче дойде, когато X промени правилата си, за да позволи на потребителите да публикуват съдържание за възрастни.

И когато казваме съдържание за възрастни, буквално имаме предвид всичко – видео, анимация, изображения от изкуствен интелект.

Такова съдържание обаче ще трябва да бъде маркирано като поверително. Потребители под 18 години, както и тези, които не са посочили датата си на раждане на страницата си, няма да могат да разглеждат материали с нецензурно съдържание.

Актуализираните X правила също забраняват съдържание, което „насърчава експлоатация, обективизиране без съгласие, сексуализиране или нараняване на непълнолетни“.

По-рано Илон Мъск каза, че социалната мрежа X може да започне да таксува всички нови потребители с „малка такса“ за публикуване, харесване, маркиране и други действия. Според собственика на социалната мрежа решението може да бъде взето за нови потребители, тъй като това е единственият начин да се „спре неумолимото нападение на ботовете“. Правилата идват на фона на нарастващия регулаторен натиск върху социалните платформи да предотвратят достъпа на децата до неподходящо съдържание в социалните медии.

Припомняме ти, че в исторически план платформата X не е пречила на хората да публикуват съдържание за възрастни и до този момент.

Заети в порно индустрията като профили в платформата за възрастни OnlyFans от години ползват X, за да популяризират работата си. Сега социалната мрежа приканва потребителите, които публикуват съдържание за възрастни, включително голота и подразбиращи се или откровено сексуални сцени, да коригират медийните настройки на каналите си. Така техните изображения и видеоклипове да бъдат поставени зад изрично предупреждение за съдържанието, преди да бъдат гледани.

За още от същото – виж Как да станеш по-богат от Джеф Безос по примера на Илон Мъск

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *