10 признака, че си модерен градски човек

Когато си модерен и не те е срам да го признаеш

0 коментара Сподели:

Сигурно поне веднъж ти се е случвало да се запиташ дали си в крак с епохата, в която живееш, и дали живееш според тенденциите и изискванията ѝ. Ако отговаряш на някои от описаните долу точки, то значи си и трябва да почерпиш автора. 

Оревал си Фейсбук с постове за ремонта на „Графа“

И в този текст ще предъвкваме вече преекспонирана тема за плочките на „Графа” аka причината фонтанът на „Витошка“ да бъде обявен за архитектурен шедьовър и да бъде включен в най-новия списък на обекти за световното и културното наследство на ЮНЕСКО. Аз бих включил клетата улица в списъка с обекти, които непременно да бъдат посетени в столицата, защото, макар и сиви, плочките на „Графа” предизвикват у всички емоции, по-пъстри и от цветовете на Борисовата през есента.

На „ти“ си с модерната поезия

След горното сравнение бях обзет от рязко и рядко поетично вдъхновение. Като цяло модерната поезия е едно много широко понятие, чиито отделни форми понякога ме ужасяват повече и от идеята за предсрочни парламентарни избори. Съветвам отдалите се на тази страст да бъдат внимателни.

Модерната поезия е като ядреното оръжие. В неподходящи ръце може да бъде много опасна.

Знаеш къде е „Малкия Бейрут“

„Малкия Бейрут“ е един малък парадокс, но и една голяма романтика. Това е едно мултикултурно европейско място, на което обаче няма европейци! На него може да си купиш свежо месо, прясна карантия, подправки, разсад, мед, ядки, тахан, да ти засекат брадата с конец и да ти направят подстрижка с черта по последна мода, както и да срещнеш любовта. Последното е много вероятно, защото в района има жени, които продават телата си, има жени, които не са точно жени, но пък са на добри цени. Накратко, всичко там е изгодно и с неповторим вкус.

Следиш качеството на въздуха в София

След „Малкия Бейрут“ се насочваме право към проблема с „Малкия Лондон“. Въпросът за завишаването на фините прахови частици в софийския въздух е актуален почти всяка зима, след като бъде открит активният отоплителен сезон. С изключение на това, че се споменава често по новините и пускането на „зелен билет“, малко се направи, за да бъде решен проблемът, и той ще лежи върху плещите на тези след нас.

Имаш карта Мултиспорт/Спорпас

К`во ти пука на китарата, че въздухът в София е мръсен, като изкарваш всички вредни вещества от организма си, посещавайки най-модерните спортни клубове. Могъщите нови карти изядоха хляба на обикновените членски карти за фитнес, а хората се превърнаха от схванати блъскачи железари във функционални и активно спортуващи градски хора, докато практикуват групови занимания, кръгови тренировки и т.н., като бодипъмп, табата, зумба, кизомба, канго джъмпс и любимия ми бикини фитнес. София расте, но не старее и градските хора трябва да посещават залите, за да не пораснат твърде много на ширина.

Живееш под наем, защото цените на апартаменти са изкуствено завишени

Много хора определят парите за наем като грешни, но при тия цени на жилищата не можеш да си напълно сигурен в кой случай постъпваш правилно. Животът на 1/3 от жителите на тази планета, които не са милионери, има следния цикъл. Раждаш се – порастваш – жениш се – купуваш си апартамент, който да изплащаш цял живот. Спокойно, може и по-лошо да бъде.

Жениш се – купуваш жилище – развеждаш се – губиш жилище – жена ти живее в него с новия си мъж.

Като се замислиш, по-добре да не купуваш нищо. Докато си на квартира, вариантът любовникът на жена ти да живее при вас не е толкова лош, защото така ще спестиш пари от наем.

Пиеш редовно бира с полунепознати хора пред Народния

Дори бебетата, които ги разхождат в района, са поели малко хмелов еликсир чрез майчината кърма. Колкото и да е клиширано, мястото си остава култово. Живеем в град, в който всички без изключение на определен етап от живота си са пили бира пред Народния, а някои дори и в този момент го правят въпреки студа.

Пътуваш за уикенда с Уиз/Райън

Ще бъда кратък. Светът отдавна се превърна в едно голямо село, в което градските хора пътуват лоу кост всеки уикенд.

Поръчваш си такси през апликация

Всеки уважаващ себе си софиянец, който в петък и събота води активен социален живот, знае, че да си извикаш такси по телефона или да си го хванеш от седянка е вече първо невъзможно и второ старомодно. В добавка към горното Uber не можа да получи подкрепа на пазара. И така се стигна дотук, София ли се увеличи, или такситата намаляха, но през 2019 г. най-сигурният начин да стигнеш навреме с такси от точка А до точка Б е да си го поръчаш през апликация. Малко съм разочарован, защото имената на шофьорите винаги са супер рандом – Иван Иванов или Георги Георгиев. Да се чуди човек къде отидоха автентични имена като Станой и Ваклин…

Мразиш да ходиш в Студентски град

Това е част от естествената еволюция и остаряването на всеки бивш студент. Завършиш ли, Студентски град вече няма същия чар. И съвсем по правилата ти самият също си загърбил старите си навици и съгласно новите такива не наричаш музиката на живо „оркестър“, а вече ползваш английското „трибют бенд“.

Вече споменах девиза на столицата ни, според който „София расте, но не старее“. Докато градските хора са в крак с последните тенденции, това няма да се промени и София не само ще расте, но и ще израства. 

Кой заслужава да носи титлата Най-добър бар и ресторант за 2018, решаваш ти. Гласувай и спечели Samsung Galaxy Note 9

Модерният човек ходи в модерни ресторанти

Последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *