Досадници в самолета

Най-странните субекти, с които се случва да делиш въздушно пространство

0 коментара Сподели:

Пътуването в самолет винаги ще ми бъде приключение, независимо колко пъти минавам със затаен дъх под пискащата машина, която следи за метал или колко пъти ще изгледам стюардите да махат без капка емоция напред и към изходите. Отправянето на горещи молитвени думи, хората от скенера да не открият малкото 2 сантиметрово швейцарско ножче, което седи на ключодържателя ми е редовна емоция в самолетопътуването ми. (Не се опитвам да бъда псевдо терорист, наистина винаги го забравям, заклевам се!!!) Но има още един аспект от това приключение, без който явно никога няма да мина – несметните досадници, с които се сблъскваш още на гейта и оставят едно такова горчиво предчувствие за предстоящия полет.

БЕБЕТА И ДЕЦА

Бебетата и малките деца са един от най-големите ми кошмари. Те са като специфично торнадо, от което нито можеш да се измъкнеш, нито можеш да се надяваш, че някой ще е в състояние да овладее. И най-тъжното и притеснителното в случая е, че няма сила, която да има контрол върху поведението на мини човечето, решило да попътува. Мамите и татковците обикновено са още по-ужасени и от останалите пътници, които боязливо гледат към привидно спокойното същество. Все пак, ако имате капчица късмет може и да ви се падне спокойно, розово бебе, което небрежно да се опитва да захапе ушанките ви през целия полет и кротко да си похапва Зайо Байо, докато вие, отдавна отказали се да спите, съчинявате статия в главата си.

СВАЛЯЧИ, РЕШИЛИ ДА ЗАБИЯТ СТЮАРДЕСА

Няма нищо по-отблъскващо от момък, който е решил на всяка цена да забие стюардесата. Точно на този полет, точно сега, точно, когато тя минава да раздава миниатюрни сандвичета. В смелите фантазии младият юнак си представя, че до края на полета със сигурност ще заключи спретнатата мацка в тоалетната и затова дава всичко от себе си, за да достигне нови висини на остроумие. Търсейки близост, той може да стигне до там, че да повика момичето и да я помоли да повтори процедурата по безопасност, защото не я бил разбрал добре. Сами се сещате как тази молба бива приветствана. Също съм била свидетел на млад господин, който се правеше, че не може да си закопчае колана 5 минути, само и само момичето да се наведе и да го закопчае персонално. Излишно е да споменавам, че подобни офанзиви рядко завършват с някакъв, дори и минимален успех и крайният резултат е единствено моят забавен сандвич и удоволствието на останалите пътници да слушат натрапващи се, дебелашки свалки.

ЕНТУСИАСТИ С ФОТОАПАРАТИ

Първият полет се помни за цял живот, особено добре ако му направиш 627 фотографии. Ентусиастите се отличават с две качества: те са шумни и те не изпитват срам, да ти се увесят над главата, за да може да хванат кадъра на невероятния облак и от другата страна на самолета. Тези хора се клатушкат от едната страна на самолета до другата, късайки нервите на стюардесите и лазейки по тези на останалите кротко седящи пътуващи. Те са и шумни, защото всяка гледка трябва да се пресъздаде с много ОО, ААА, УУУ и ВЪЙЙЙЙ. Също задължителните подвиквания към родата, да дойдат и те да видят гледката на живота. В началото ти се усмихваш снизходително, отдавайки се на реминисценсии по твоя първи полет, но скоро цялата какафония ти идва малко вповече.

ЛЕСНО ПАНИРАЩИ СЕ

Страхът от летене е доста често срещан и рационален страх. Факт е, че в онази желязна кутийка ти нямаш контрол над нищо, от това, което те се случва. Обаче задължението да контролираш фобията си е изцяло твое. И издаването на тънък, пронизителен писък при всяка турболенция не е ок. Клатенето напред-назад на седалката и шептене на „Всички ще умрем” също никак не е ок!!! И докато аз си седя тук и си преувеличавам, то действително има хора, които с действията и думите си могат да стреснат сериозно обикновения пътник. Препоръчвам приспивателно или доволно количество алкохол за отпускане на нерви.

ДРУЖЕЛЮБНИ БЪБРИВЦИ

Като се возя в самолет обичам да си зяпам през прозореца и да си мисля за мястото, където ще кацна. Не да научавам житейската история на някого. Има хора, които просто не разбират, че учтивата усмивка и обръщане на глава в другата посока би трябвало да сложат край на разговора. Или следващото нетолкова учтиво слагане на слушалки в ушите. Уви, те си те дърпат за ръкава и разпалено те уверяват, че хернията на племенницата им далеч не била за операция и лекарите са долни крадливи нескопосници. Такива бъбривци се срещат навсякъде, но именно в самолета като че ли е най-невъзможно да им се изплъзнеш. Ако не ти се слуша брътвежи цял полет, то може и да ти се наложи да си малко груб. Разбира се, тогава има шанс да се сблъскваш с проблема, че бъбривецът вече е започнал да обяснява на пътниците от другата страна на пътеката, колко невъзпитани са младите хора и имат ли те почва у нас.

Независимо дали са повръщащи деца на задната седалка или мрънкащ човек, който те гледа злобно, защото на теб ти се е паднало мястото до прозореца, преди пътуване със самолет се зареди с търпение, позитивна нагласа, голяма доза непукизъм и никога не забравяй да инвестираш в добри и надежни тапи за уши!

А кои са досадниците в градския транспорт?

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *