Insta Weekly: едно космато йети и група органи оживяват в комикси

Представяме ти нова рубрика от @bibicantdraw, в която всяка седмица ще ти показваме по един художник/илюстратор от Instagram, който си заслужава да следваш.

0 коментара Сподели:

Със сигурност сте виждали комиксите на Ник Селак и страхотните му, толкова специфични герои – голямото, неловко и синьо йети Ларс; аналитичния и циничен мозък; импулсивното и позитивно сърце; и група от други вътрешни и външни органи, всеки с различен характер.

Косматото йети Ларс е първият герой на Ник, създаден през 2012. Публикуван е в детска книжка, където учи децата на различни индивидуалности и личности в смешен и забавен стил. Книгата е много добре приета и скоро Ларс започва да се появява и в комикси. Неловките му ситуации в работата и в личния му живот набират голяма популярност и скоро към йетито се присъединяват и другите двама главни герои – Сърцето и Мозъкът.

Сърцето и Мозъкът са от любимите ми комикси. Те са два напълно противоположни характера, които ежедневно сблъскват интересите си. Сърцето иска да играе, да лудува, да прави импулсивни покупки, да не се съобразява много с нормите, докато Мозъкът е аналитичен, по-сериозен, иска да се спазват правилата и има съвсем логичен поглед над нещата.

Освен тези 3 главни персонажа в илюстрациите често се появяват и други важни органи. Мускули, език, зъби, дори жлъчен мехур си имат собствени личностни характеристики и специфични черти.

Ник има издадени няколко книги, създава собствена колекция плюшени играчки и дори прави бордова игра с карти. В Инстаграм го следват над 1 милион акаунти. Миналата година беше поканен да присъства в България на Aniventure Comic Con и спечели много български фенове.

Инстаграм можеш да видиш тук, а главния му сайт тук.

Предизвикателствто да имаш къдрава коса изглежда така…

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *