MARTEN – НЕ ЧОВЕК, А МАШИНА

Диджей, водещ, дизайнер, продуцент... Marten e голям!

0 коментара Сподели:

Васил Германов, undertheline.net

Да опишеш в няколко реда всичко, с което MARTEN се занимава, не е лесна задача. На неговите фънк-дискарски сетове се забавляваме повече от десетилетие, продукциите му се въртят от имена като Soul Clap и Jazzanova, а от близо месец вече е част от Tri O Five. Винаги любопитен към изкуството, той смело скочи в ново амплоа на моден дизайнер… има такива хора, на които всичко им отива и им се получава!

Как стана така, че за Marten се говори все по-често и в модните среди…
Случайно и не толкова… Откакто пораснах толкова голям, си имам малки проблеми с намирането на точния размер дрехи, много често си купувах неща, които, като не ми стоят добре, се налагаше да си ги стеснявам и преправям. Винаги съм се интересувал от мода и в тези ми любителски опити нещата доста често ми се получаваха и еволюираха.

Появиха се доста съвременни дизайнери, които правят подобен тип силует, като Rick Owens, Damir Doma, Boris Bidjan, от които се вдъхнових да нарисувам някакви неща и да ги създам като дрехи. От скица на скица нещата изглеждаха все по-добре.

В какви хора се целиш и как би описал линията?
Дрехите са предназначени за мъже, фенове на high end street модата. Кройката може да мине за унисекс, което доказахме с лица като Диляна Попова, която сложи наши неща.

Лили Иванова на един от концертите си облече мой потник, което е огромна чест и реклама.


Вече изкарахте една колекция, какво следва…
Пуснахме първата ни колекция с blackmarket преди 4 месеца и към нея ще добавяме по два-три item-а за различните сезони. Сега за пролетта и лятото нещата ще са малко по-изрязани и счупени модели. Изключително ентусиазиран съм, запознах се с един цял нов процес на създаване и креатив и влязох в един друг социум от професионалисти. Оказа се, че в София и България има много хора, които правят страхотни неща в областта на модата.


Твоите дрехи може да намерим засега само online…
Точно така marten.blackmarket.bg. За момента не смятам, че една такава бутикова серия има място в моловете. В сайта абсолютно всичко е описано като размери, дължина, ширина, материя… Ако пък някой иска да види и пробва, винаги може да се обади и да дойде в ателието ни, което е в центъра.

Вече може да ти викаме DJ Marten от Tri O Five. Разказвай…
Скоро получих покана да се присъединя към една от най-адекватните български групи и аз съм супер хепи за това. В края на 90-те стартирах като dj в клубове с лайв музика и там имах възможността да се запозная с всички родни музиканти, което е безценно за мен.

Работата с всеки от тях промени моя поглед, стил, разбрах как те мислят и продуцират на живо. Да работя с Tri O Five с Тони, Десо и Ники, изключителната Прея е страхотен шанс за мен да се развия още като артист.

Къде и кога може да ви чуем?
Вече минаха две невероятни участия в Пловдив и Варна, на 10 май ще се презентираме и тук в Sofia Live Club. Когато направихме първото си участие, не вярвах, че вечерта може да е толкова позитивна, готина и фънки. Всички хора пляскаха, прегръщаха се, абе мега…

Когато се занимаваш с изкуство и музика, това е най-големият кеф за всеки артист. Като получиш такова признание, е заряд, който те държи с дни и седмици.

Виж и за какво си говорихме с Белослава преди известно време.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *