JAMESON ПРЕДСТАВЯ ПЕТТЕ ЛЮБИМИ ФИЛМА НА МИЛЕНИТА

Нашето момиче Миленита и пет филма за размисъл

0 коментара Сподели:

Миленита притежава абсолютната харизма. В едно събира две неща, които сами по себе си са суперсили – момичешка осанка и талант. Тя е мултифункционална героиня – певица, актриса, майка. Някога беше споделила, че е “контрол фрийк” и по всичко личи, че добре ги контролира нещата. Напоследък обичаме да я слушаме със симпатягите от Фънки Миръкъл. Смятаме че сме на едни вълни, ето защо я разпитахме за пет филма, които са я докоснали.

ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ В АМЕРИКА (1984)
ONCE UPON A TIME IN AMERICA

Историята на група млади европейци в подземния свят на Ню Йорк. Действието минава през 20-те години на миналия век, пиковия в “кариерата им” сух режим и 60-те години на равносметката. Добави Робърт де Ниро и музиката на Енио Мориконе и нещата отиват към перфектното състояние.  Интересно е, че Серджо Леоне отказал да режисира „Кръстникът“ (1972), нещо, за което дълбоко съжалявал и може би именно затова се вдъхновил да направи гангстерска лента. Сцени от „Имало едно време в Америка“ са своеобразен трибют към гангстерски истории от миналото. Трейлър.

АРИЗОНСКА МЕЧТА (1993)
ARIZONS DREAM

Емир Костурица режисира Джони Деп. Историята е пълният сюрреализъм и ако очакваш динамика ала американски екшън – сбъркал си филма. Толкова неща в тази лента са предизвикателство за ума и разбирането ти за света, че трябва да гледаш без нагласи и с широко отворено съзнание. Музиката е на Горан Брегович, като голяма част от вокалните партии се изпълняват от Иги Поп. По сюжетната линия те води риба… сериозно. Трейлър.

ГАДНИ КОПИЛЕТА (2009)
INGLOURIOUS BASTERDS

Партизанска група американски евреи и един опит за убийство на нацисти от високата част на стълбицата. Това, режисирано от Тарантино, който писал сценария около десетилетие. Историята е  придружено от много кръв (ама от онази Тарантиновата), защото "Всеки от вас ми дължи 100 нацистки скалпа. И аз си искам скалповете!".  Скандален поглед върху Втората световна война и един от най-добрите филми за последните години. Трейлър.

БЕДНЯКЪТ МИЛИОНЕР
SLUMDOG MILLIONAIRE

Голям филм на големия Дани Бойл. Една история, която свири на струните на човешкото в теб  и те хвърля в размисли за училището на живота, през което е минал Джамал и през което минава всеки един от нас. Да ти се случи нещо е опит да си извадиш поука от него – висш пилотаж, който осмисля опита. Номинирането за десет награди „Оскар“ не е случайно… Ако си пропуснал да гледаш това произведение на изкуството… наваксай веднага. Трейлър.

ГРАНД ХОТЕЛ БУДАПЕЩА (2014)
THE GRAND BUDAPEST HOTEL

Поредното пиршество за сетивата, което ни спретва Уес Андерсън. Историята на Густав Х и едно пиколо (не по-малко вълнуваща от тази в класиката “Четири стаи”), минала през супер цветното и обсебено от симетрията въображение на Уес Андерсън. Мястото е Зубровка, някъде нагоре-нагоре-нагоре. Филмът е странен по най-красивия и неповторим Андерсънов начин. А, да, и освен това е сниман на лента! Трейлър.

Тагове: Jameson Миленита
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *