La Terrazza di Serdica: италианският покрив на София

  • улица „Будапеща“ №2
  • +359 886 898905
  • понеделник - събота: 18:00 до 00:00 ч.

Есента идва при нас все по-сигурно и ни тегли към себе си с уханието на любимата италианска кухня. La Terrazza di Serdica отваря врати отново и ни посреща в изисканата атмосфера с панорамен поглед към София.

Изкачваме се до деветия етаж на хотел Arena di Serdica, за да пристъпим в столичния дворец на вкуса.

В менюто няма да открием комерсиялните ястия от Ботуша, а ще се потопим в света на онези италиански специалитети, които само ценителите познават.

La Terrazza di Serdica е място, на което всяка вечеря се превръща в празник за сетивата. Ресторантът запазва концепцията си за италианска кухня от висок клас и тази година. Този път обаче ни изненадва с обновено меню, в което можем да опитаме автентичния вкус на Италия. Вечерята тук лесно се превръща в пътешествие из различните региони на известната с кухнята си държава. Нещо повече – в La Terrazza ни превеждат и през вековете и ни правят свидетели на някои от традиционните комбинации от старите рецептурници от Ботуша.

Тази есен на „Будапеща“ 2 ще ни посрещат за вечеря, като вратите на ресторанта се отварят точно в 18 часа. Всеки детайл в ресторанта е изпипан, за да достави изискано преживяване, но на първо място тук внимание се обръща на вкуса. Всички продукти идват директно от Италия, а менюто ни превежда през предложения, характерни за есенно-зимния сезон. Изкушенията започват още от предястията, където изпъкват домашните зелени спагети с бели миди, и продължават да ни примамват и при основните ястия.  С Талята от патешки гърди, лаврак на тиган или френско петле – почти невъзможно е да устоиш на желанието да опиташ от всичко. Сред сезонните предложения откриваме и лилави картофи, гулия, месо от дива свиня както и още редица комбинации и вкусове.

Всички те, разбира се, могат да бъдат сервирани в компанията на истински висококачествени италиански вина.

Изненадата, която ни поднасят тази година от ресторанта, са тематичните вечери, организирани всеки вторник и четвъртък. И ако вторник е вечерта, посветена на пастата, то четвъртък е запазен за не толкова познатите, но традиционни в италианските кухни ньоки. Всеки вторник можем да опитаме осем специално подбрани автентични домашни рецепти за паста, а в четвъртък селекцията от ньоки ни предлага традиционни рецепти, доказали се във времето.

А ти виж къде са останалите софийски мастършефове.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.