10 топ фризьорски салона в София

Красотата е в окото на наблюдаващия… и в ръцете на най-добрите коафьори и бръснари в града. Този месец се плъзгаме по блестящото острие в търсене на топ салоните. Там, където с ноу-хау и експертно мнение властелините на красотата не просто се грижат за косата ни, но и превръщат грижата в топъл ритуал сред приятелска обстановка.

AMA BLOW DRY BAR

Само година след отварянето си салонът е истинска еманация на т.нар. customer service. Клиенти на лондонския топ коафьор Минко Петров и Знаменитост на България в категория Коафьор са братя Аргирови, бразилският нападател на ЦСКА Мауридес, кралици на красотата, представители на висшата дипломация. Лейбълът залага на най-висок клас козметика: Revlon Professional, American Crew, OLAPLEX, CND.

бул. „Черни връх“ 100
0879 644 088 

COCO DRY BAR

Прекрачиш ли веднъж прага им, усещаш атмосфера, която като притегателна сила те тегли все натам. Там, където времето няма значение. И където единственият важен си ТИ! COCO е място, което те кара да отделяш време специално за теб, а това е най-важното в забързаното ежедневие, нали? Съвсем неусетно COCO момичетата ще те приканят да превърнеш грижата за себе си отново в удоволствие.

ул. „Николай Хайтов“ 2
088 419 5881

BALKAN BARBER

Веднага ще забележиш ренесансовия отрязък от пространството на „Хан Крум“ и „Преспа“. И топлия минимализъм, постигнат от интериорния дизайнер Венета Николова. Събирал идеи от Лондон, Истанбул и Берлин, Данчо отваря място, в което грижата за хората расте по-бързо от косата. Той не е модерен фризьор или предприемач. Той е бръснар с рицарско отношение. Ще те подстригва дълго, ритуално, само с ножица и под звуците на джаза, който се лее от грамофона. Ще те почерпи с резенчета круши и философски книги, а асистентката му Калина ще измие косата ти и ще ти поднесе топла кърпа, ухаеща на етерични масла. Данчо работи с Kevin  Murphy, Goldwell и Davines, но е решен да прави собствена козметика. Тук не е евтино, но нещата се случват както трябва! Колористите Надежда и Коко – инструктор в академията Goldwell, разби- рат от цветове. А резултатът си струва. Както и това Данчо да впише името ти в книгата си за близки хора Balkan Barber Community!

ул. „Преспа“ 7
0877 456 660 

GEORGI PETKOV

Има коси, които устояват на вятъра на времето и се превръщат в шлемове на стила. Говорим ли за иконични визии, винаги се сещаме за футуристичния оазис на красотата на Георги Петков. Истински магьосник в областта на колористиката и официалните прически, топ коафьорът винаги успява да ни накара да се чувстваме специални. При това без да отнема индивидуалността ни…

ул. „Капитан Тодор Ночев“ 34
0887 969 459 

[NOUHAU] SALON

От самото откриване на салона през 2004 г. Ноухау не спира да разгръща своя потенциал, като защитава високи критерии на професионализъм и обслужване. С партньортсвото си със Selena ES, един от талантливите коафьори в града, Руско Русев, приема ролята на посланик за Balmain Paris Hair Couture. Тази година той стана и част от екипа в стилизирането на косите за есеннозимното модно ревю на Balmain в Париж.

ул. “Георги С. Раковски” 201А
0890 531 085 

THE BARBER SHOP

Вече повече от 3 години те налагат и развиват barber културата в града ни. Казват, че времето при тях е „добре загубено“. От вратата те посрещат с бира или уиски… После твоят личен бръснар те настанява на стола, за да създаде по-добрата ти версия. Тръгваш си доволен и току-виж с някой нов полезен контакт. Бръснене, подстригване, нови приятелства и какво ли още не – в социалния хъб на София.

ул. „Самоков“ 28Б
088 282 0331

INSPIRE 1

Ако Мона Лиза имаше добър коафьор, днес никой нямаше да обсъжда усмивката ѝ... Припомняме си го всеки път щом си запишем час онлайн и минем отвъд стъклената обвивка на салона от ново поколение. Харесваме го заради неповторимия му почерк: скандинавски стил, бутикови мебели и 40 осветителни тела, които огряват color зоната. Там, където цветовете са прецизирани до съвършенство.

Бизнес Парк София, сграда 2
0888 889 746 

INSPIRE 2

Търсим ли вдъхновение за косата си, записваме си час в един от първите салони бизнес клас у нас – Inspire! В оазиса с индустриален дизайн и brick work стил, стоплен от дъбови мебели, любима ни е color design зоната за оцветяване с авторски техники, съобразени с индивидуалността ни. Сезонният Look Book с актуални предложения, заснети на местна почва, пък винаги изпреварва въпроса ни what‘s next…

бул. „Цариградско шосе“ 54Б
0879 192 021

TINO

Някои от най-великите промени в живота ни започват с нова прическа! Обръщаме страницата веднага щом прекрачим прага на фризьорски салон „Тино“. Защо е неизменна спирка от разходката ни из „Сердика Център“? Защото сме в ръцете на магьосници, които непрекъснато сверяват часовника си със световните тенденции и са въоръжени с топ продуктите на L’Oréal professionnel и Kerastase.

бул. „Ситняково“ 48
0898 585 857 

АТЕЛИЕ ЗА КРАСОТА

Вдъхновен от безбройните си обучения в академиите на La Biosthétique Paris и Vidal Sassoon, Аврам Големечков изгражда собствен стил с подчертано геометричен и анатомичен финиш. В салона му косите ни сияят с La Вiosthétique – висок клас био козметика от началото на 50-те, но с вечна история. Големечков участва и в The Fellowship for British Hairdressing – сдружение, насърча- ващо артистизма в индустрията. Запишете час онлайн в удобно за вас време. 

ул. „Леа Иванова“ 1
0889 699 650 

Виж кои са най-подходящите места за празнуване на Свети Валентин.

Гласувай за любимите си места в града.

Последвай ни в инстаграм.