12 места за СПА и релаксация в София

Институциите на удоволствието за релаксиращи и регенериращи процедури

0 коментара Сподели:

В един от най-чаровните и капризни месеци от годината удовлетворяваме най-големите си капризи. И понеже лятото още е мираж, поглеждаме към най-горещите места по това време – спа оазисите в града! Без капка свян се вслушваме в думите на Шекспир, според когото нашите тела са нашите градини и се отправяме към институциите на удоволствието за релаксиращи и регенериращи процедури. Какво взимаме със себе си? Само най-важния атрибут от инвентaра на един стопаджия в спа галактиката: хавлията.

MAXI SPA&HEALTH

За да се почувстваме добре в кожата си, а и в кожата на все по-забързания ни град, имаме нужда от убежище. Откриваме го в Меката на уелнеса, Maxi Spa & Health – част от Maxi Club Sofia. Тук, където наематели, жители и гости на оазиса споделят една и съща концепция за сладък живот. Вървим по следите на абсолютната релаксация сред интериор в топли пастелни цветове.

Разположен на два етажа, градският ашрам на удоволствието ни предлага разнообразни терапии за дух, лице и тяло.

Процедурите на институциите в козметиката Dr. Spiller®, SKEYNDOR® и Natura Bisse® връщат сиянието на кожата ни, а в комфортните масажни кабинети се възползваме от тайните на Ориента и другите ритуали на блаженството, като хамам, релаксиращи, спортни, детокс и отслабващи масажи. Още една стъпка до божественото правим и с юмейхо терапията, която връща жизнените ни сили. Вътрешният басейн, сауните и парната баня също са спирки от пътя на Dolce Vita.

бул. „Симеоновско шосе“ 110
0886 855 811

SPARK FITNESS&SPA

Ново релакс измерение, подчинено на природата и простора. Индустриален градски уют те очаква за иновативните класове по Family yoga, плуване за бебета, аква аеробика. Фитнес залата е с широк изглед към басейна, градината е място и за тренировки и летен релакс, а летният бар е… един път! Гмуркаме се смело в преживяването, а също и в басейна, пречистван с морска сол. Почти като на море!

София Парк
+359 898 696 914

SENSE SPA

Оазис на хармонията, направен от светлина, дърво, камък, стомана и вода. В кабините за авторски процедури на ветерана в СПА индустрията ЕСПА, в безкрайния иноксов басейн, в парната баня или в сауната с очи към вътрешния двор – насладата дебне отвсякъде. А в уелнес ритуалите ни напътстват истински професионалисти!

бул. „Цар Освободител“ 16
02 446 2510

V GYM FITNESS&SPA

Калейдоскоп от усещания ни очаква в рая на уелнеса. Инфрачервена и финландска сауна, парна баня, хамам и освежаващ престой в снежната стая са само някои от спирките в него. Силата на водните струи в джакузито настройваме сами. После се оставяме на двата водопада в закрития топъл басейн без хлор, които масажират тялото ни и сякаш завинаги го отърсват от стреса. Меката подводна светлина ни пренася на някое далечно и екзотично място под пръските на луната и това не е всичко.

СПА зоната включва още студиа за апаратни терапии, за ритуали под звездно небе или пред светеща ониксова стена.

Масажите също не са за изпускане, а студиото за рехабилитационни процедури е една от безспорните екстри тук. Опитни кинезитерапевти, уникална апаратура за възстановяване след спортни травми, водна гимнастика и индивидуални тренировки за деца са основните причини, поради които градският човек предпочита центъра.

ул. „Сан Стефано“ 22
0876 800 252

RIU PRAVETS

На брега на огромно езеро, което сякаш прелива в 25-метровия отопляем закрит басейн, и само на трийсетина минути от сърцето на града, Riu Pravets е оазис на презареждането. В термалната зона, в зоната за масажи или във ВИП зоната, тук винаги успяваме да изпълним дълга си към удоволствието. А духът среща тялото ни…

Правец, кв. „Езерото“ 8
02 902 4100

BELCHIN GARDEN

Минералната вода е главен герой в тази уелнес приказка. Възползваме се от римска и парна баня, водни джетове, гейзер, финландска сауна, топла релакс пейка и релакс зона.

Белчин бани, общ. Самоков

CRYSTAL PALACE

Това се казва спа в сърцето на града! В тази уелнес обител откриваме зона за релакс, сауна, парна баня, джакузи и опитни професионалисти, вещи в абсолютната релаксация.

ул. „Шипка“ 14

UPI SPA

Модерен интериор и древни процедурии ни очакват в този градски кът на хармонията. Глезим се със спа терапии за тяло, масажи и висок клас козметика. Сауната също не е за изпускане.

ул. „Николай Хайтов“ 2

ARENA DI SERDICA

Къде другаде може да опиташ Тай масаж, масаж „Танцът на Шива“, терапия „Детокс“, „Рейки” или ароматерапия сред руините на древния римски амфитеатър на Сердика освен тук?

ул. „Будапеща“ 2

ESPRIT FITNESS&SPA

Как си представяме свещената спа обител? С деветнадесетметров закрит басейн с отделен детски сектор, вътрешно и външно джакузи, сауна, парна баня и глезещи спа процедури.

бул. „Александър Малинов“ 111

DZEN SPA

Петзвездният бутиков спа център ще се превърне в любимото ти място за релакс. Тук ще откриеш турска баня, римски басейн, екзотични спа терапии, ориенталски ритуали и др.

ул. „Околовръстен път“ 27

METTA

Напълно се доверяваме на концепцията им за постигане на цялост духом и тялом. А една от любимите ни терапии е флотацията. Отпускаме се в блажена безтегловност в тъмна и тиха капсула, в която водата е наситена с магнезиев сулфат. И буквално тук се изключваме от света. Перфектно срещу бърнаут, стрес, мигрена, безсъние…

бул. „Черни връх“ 47
0884 008 796

Ето и кои са бюти салоните, превърнали се във ветерани в борбата с времето

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *