Ресторантите с морска храна в София – Go Guide

Морските места на софийска територия

0 коментара Сподели:

Винаги си мечтаем за морето, а когато лятото пристигне, нещата стават още по-сериозни. Ето защо тръгнахме на лов из софийските заведения за морска храна. Намерихме интересни прочити на миди, октоподи, скариди и разнообразна морска кухня. Уверихме се, че си струва да се задържим и тук, за да опитаме от всичко това. Да ти е морско!

ASCUA

В средиземноморския ресторант Ascua ще намериш истински произведения на изкуството, комбиниращи естетика и зашеметяващ вкус. Препоръчваме ти карпачото от октопод, красиво гарнирано, както и едно от любимите ни предястия с морски дарове – миди Вонголе, калмари и още от любимите вкусни деликатеси. Ще бъдеш очарован от поднасянето на всяко ястие със специалния почерк на шеф Рафаел Чокоев.

11:30 – 23:30
ул. „Рачо Димчев“ 1
0882 880 901

DA MASSIMO

С типични ястия от Умбрия и Тоскана в Da Massimo ни пренасят на морските крайбрежия край Италия. Цял октопод ала Лучана на тиган с кедрови ядки, маслини и каперси е деликатесът, който силно ти препоръчваме. Обожаваме и Роял соте с черни и бели миди, „Сен Жак“, морски трюфели, миди фасолари, скариди, морски въшки, чери домати и магданоз – истинска симфония от морски шедьоври.

12:00 – 15:00
18:00 – 23:00
бул. „Асен Йорданов“ 4
02 995 0574

DSQUARED2

В Dsquared2 Cocktails & Lounge, част от бутика на марката, се наслаждаваме освен на модни красоти и на деликатесни шедьоври. Опитваме октопод с топла салата от картофи – класическа италианска салата, приготвена специално според обичаите около брега Амалфи. В същия стил са и скаридите с модерен туист, шампанско и масло. Поднесени с пюре от пресен карфиол и висококачествено италианско пеперончино.

09:00 – 02:00
пл. „Света Неделя” 16
0885 80 20 30

LA PASTARIA СОФАРМА

Пресните черноморски миди от био фермата Black Sea Shells са още един пример за качествен продукт, който благодарение на творците в кухнята се превръща в красива класика. Гарнирани са със сос Маринара и пресни билки, което ги прави още по-неустоими. Опитай и сотираните тигрови скариди с мащерка и чесън, сервирани с печени кафяви печурки и пушено лимонено айоли – ето, има защо.

08:00 – 23:00
ул. „Лъчезар Станчев” 5
0895 500 605

LA PASTARIA ШИПКА

Локацията на „Шипка“ успя да ни изненада с органично филе от кохо сьомга, отгледано в с. Долни Окол, ситуирано в Самоковския балкан. Гарнирали са го с ароматна киноа с билки и лимон, маринован патладжан, печени гъби и хрупкава салатка, а грилованите бейби калмари с хрупкава чушка и пресен лук допълват перфектно морското меню. На една мечта разстояние си от това да получиш морето в София.

10:00 – 22:00
ъгъла на ул. „Шипка” и „Асен Златаров” 24
0895 500 606

HASIENDA

Следвайки минималистичната философия, опираща до вкусната храна, любимата къща ни въвежда в летните настроения с настройка на фокуса към морските храни. Ето защо, отивайки там, ще останеш изненадан от приятните черноморски миди, останали дълго в компанията на моркови, бяло вино и мащерка. Сафридът е пресен, а рибните филенца вървят ръка за ръка с картофения чипс. Провери и новите им предложения, има защо!

11:00 – 23:30
бул. „Цар Борис III“ 94
0886 276 973

MEDITERRANEO

Mediterraneo е мястото с морски съкровища. Паста критараки с манго и чери домати, микро зеленчуци и кокосово мляко прави компания на вкусния грилован барбун. Препоръчваме ти дуо тартарите – черен с киноа и мастило от сепия, октопод в марината от цитруси и конкасе домат с кори от лайм. Другият – със скариди и авокадо, допълва вкусовата симфония, като демонстрира високото качество морска кухня. 

11:00 – 23:00
ул. „Оборище” 9 „Б”
0886 644 402

PORTO MALTESE

Верни на средиземноморския си почерк, Porto Maltese ще те заведат в дебрите на тази кухня. Салатата от кускус е комбинация, с която можеш най-спокойно да се потопиш в дълбокото – комбинацията от скариди, калмари, октопод, домати и босилек ни харесва ужасно много. А скаридите, мидите „Сен Жак“, октопода и калмарите ще намериш под кодовото име Асорти от морски дарове на BBQ. 

12:00 – 24:00
Paradise Center, ет. 3
0883 308 020

КОСМОС

От дълго време хората вярват, че енергията в „Космос“ е олицетворение на загадъчността. И с основание – българският почерк в морските ястия е константа. Опитай космическата риба тон с домат, отлежала ракия, карамелизирани маслини, маринован червен лук и тученица или извънземната есетра с пресни раци, черноморски миди и целина. Само тогава ще прозреш пресечната точка на храната и истината.

11:00 – 01:00
ул. „Лавеле“ 19
088 820 0700

ЩАСТЛИВЕЦА

Когато вдъхновението срещне вкуса, рано или късно се озоваваш в „Щастливеца“, а там те очакват приятни вариации на морски храни. Дивият лаврак по средиземноморски е един от морските им акценти, с който създават собствен кулинарен аранжимент. Печената скумрия на скара стил „Ропотамо“ ясно представя позицията им за тази стара класическа рецепта. С други думи богато рибно меню в един прохладен оазис.

11:00 – 24:00
ул. „Сан Стефано“ 22
Сан Стефано Плаза (с/у БНТ)
02 441 334

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *