PARK BAR

  • ул. \'Шипка\' 26
  • 089 846 3039

Имаме няколко любими улици в София. Една от тях е красивата и зелена „Шипка“ с добре поддържаната и класическа Докторска градина. Отиваме да се видим с приятели точно там, на ъгъла с достолепната „Сан Стефано“ в красивия и приятен Park Bar. Але, хоп! Часът е 11:00, точно когато обичаме да закусваме в събота, затова поръчваме пържени филийки със сладко и сирене. Допълнението е черно, силно кафе. Е, някои му слагат и кафява захар.

Разговорите започват едва след като сме приключили с чиниите, в които почтително си замина и един клуб сандвич, както и салата с авокадо.

(Не помним дали пържените филийки ги имаше в менюто, или просто ги поискахме на сервитьорката. Тя пък любезно ни ги донесе разкошно вкусни.)

Малко отклонение: крайно еуфорично ни стана след патешкия дроб с карамелизирана ябълка и боровинков дресинг (за него се върнахме специално на следващият ден, след като забелязахме как сочно бе поднесен на съседната маса). Да ни прощават вегетарианците! Техните вкусови рецептори почти ще стигнат до оргазъм с тальолини със зеленчуци.

Оглеждаме се и погледът ни се спира върху  малките сгушени масички в другия край на бара. Мислим си, че са идеални за têtе-à-têtе разговори и такива, в които зарязваш някого или нещо. Сещаме се, че ни се е случвало да поливаме новото начало на баровете вляво от вратата.Веднъж пък взимахме урок по английски, докато пиехме млечен шейк – правят го като в клип на Kelis. Всеки път обаче избираме да сме до прозореца или навън, на въздух. Да гледаме паважа и живота. Не знаем дали от атмосферата, приятелите на масата или нещо друго, но успяваме да свършим и нещо важно, което ни измъчваше от месеци. Алелуя! А сега – наздраве! Дали да не поръчаме по чаша вино?

И все пак най-хубавото е, че летните, секси вечери тепърва предстоят, затова си напомняме този път да не се дразним от пълния бар, а да запазим онези места отвън за 21:00 и да поръчаме „Маргарити“.

ВИЖ ОЩЕ МНОГО СОФИЙСКИ ЗАБАВЛЕНИЯ